![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć i czołem ekipa.
Mam prosty skrypt mianowicie :
W pliku ajax_fb_order.php mam :
Po wykonaniu nie wczytuje mi skryptu z PHP.. Jest na to jakiś sposób aby to wczytać przez ajax'a ? Dzięki za pomoc. Ten post edytował winiar789 5.06.2020, 21:28:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Przesłać link do pliku, utworzyć element <script>, ustawić atrybuty
2. Wywołać przesłany kod (bez tagów <script> - brzydki eval() 3. To co teraz przesyła skrypt php mieć już w kodzie, załadowane na stronie i tylko wywołać odpowiednią funkcję. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko super
![]() Zrobiłem tak i się nie wykonuje ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko po co chcesz zrobić to w ten sposób? To głupie i niebezpieczne. dlaczego nie wstawisz tego kodu na oryginalnej stronie?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Bo nie mogę , tak bym głowy nie zawracał ... mam tylko dostęp do strony HTML z podsumowaniem zamówienia i jego numerem a potrzebuje wywołać dodatkowe parametry JS dla innego dostawcy marketingowego w podsumowaniu.
Mam tez dostęp do bazy wiec dograłem na ftp plik php , wywołuje go w ajax i zwrotnie chciałbym otrzymać właśnie te parametry js z bazy które zamieściłem w php. Jeżeli byłby na to inny sposób chętnie bym spróbował ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli masz dostęp do strony html którą chcesz modyfikować oraz pełen dostęp do skryptu php? Tak przedstawiłeś że dalej nie rozumiem w czym problem. Dane zwróć w formie json i sobie je przetworz na stronie z html.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobrze więc zgodnie z opisem mam link
/ajax_fb_order.php i wywołuje sobie numer zamówienie przez GET php /ajax_fb_order.php?order=946 Zwrotnie dostaje JSON
i teraz w tym skrypcie w html muszę pokazać to tak :
Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
I chcesz to zrobić na clicka jakiegoś czy na załadowanie? Dane wszystkie masz. Podpinasz zdarzenie albo wywołujesz callback i załatwione. Masz nawet kilka przykładów użycia w dokumentacji.
https://developers.facebook.com/docs/facebo...pixel/advanced/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie na klika normalnie po załadowaniu. W linki który został podany nie ma informacji o implementacji json i wylistowaniu danych do skryptu, są to przykłady od Facebooka jak ma wyglądać poprawnie kod zdarzenia.
Ten post edytował winiar789 8.06.2020, 07:54:51 |
|
|
![]()
|
|
Ale co tu ma być za informacja o implementacji JSON? Zwracasz te dane (a pewnie tego nigdzie więcej nie wykorzystujesz więc nic nie stoi na przeszkodzie aby zwrócić to od razu w prawidłowym formacie do funkcji), iterujesz po kolei po tablicy, zmieniasz na format oczekiwany. Wywołujesz funkcję.
https://api.jquery.com/jquery.each/ https://developer.mozilla.org/pl/docs/Web/J.../JSON/stringify -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wyślesz mi przykład twojego opisu ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.05.2025 - 21:58 |