![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 5.05.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zainteresował mnie temat extensions dla php i ciekawa jestem czy w jakieś firmie są one tworzone i stosowane?
Chętnie bym nawiązała współpracę w tym temacie, znam dobrze c/c++ i php , lubię grzebać w bebechach ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 872 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak, ale pewnie są to wewnętrzne biblioteki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 5 Dołączył: 20.05.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainteresowałem się extensionami jak przy budowaniu biblioteki do LIDAR'a (taa.. poniosła mnie fantazja i zrobiłem to w PHP) trzeba było wysłać sygnał DTR (Data Terminal Ready), żeby silnik rozpoczął pracę lub się zatrzymał. Finalnie skompilowałem to w C++ i odpalam execiem z PHP, ale plan jest taki, żeby zrobić z tego legitnego extensiona
![]() Obstawiam, że firmy raczej na poziomie doboru technologii omijają PHP gdy trzeba zrobić coś co wychodzi poza jego zakres. Ten post edytował netir 26.12.2023, 18:04:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 872 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. PHP ma złą renomę po poprzednich latach, ale dzisiaj tak nie jest.
2. Specjalistów po za klasyczną webdeveloperką jest mało - wg mnie to jest decydujący punkt. 3. Sam osobiście też wykorzystałbym inny język, jeżeli mam już gotowe biblioteki do celu który potrzebuję, zrobiłbym sobie API do komunikacji między dwoma językami. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 04:39 |