![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "phpBB"
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem ze zmianą uprawnien uzytkowników. w momencie gdy dodaje uprawnienia moderatora to mamkomunikat o błedzie. wszystko sprowadza sie do tego, ze nie moze pobrać group_id user i zoatwia puste pole w zapytaniu. widziałem kiedyś ze dla kazdegoużytkownika w tabeli _groups było tworzone osobne grupy Personal group z id uzytkonika. w tej chwili nie ma tych grup. czy to moze być przyczyną tego błędu?
![]() -------------------- warsztat: w2k3 | apache 1.3.9 | php 4.3.5 | mysql 4.0.15 | mercur mail sever 4.1 | editpad lub notatnik
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
8O Prosze o podpowiedzenie mi jak ściągnąć ze strony php.pl Skrypt phpBB albo Invision Power Bord :?: Proszę o jak najszybszom odpowiedź :!: :!: :!: pozdro HEJKA 8)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
phpbb sciagniej ze strony phpbb.com a tłumaczenie zeby miec po polsku ze strony phpbb.pl
Swój problem rozwiązałem. załozyłem dla uzytkowników osobne grupy "personal user" przy pomocy phpmyadmin i wszystko juz działa ![]() -------------------- warsztat: w2k3 | apache 1.3.9 | php 4.3.5 | mysql 4.0.15 | mercur mail sever 4.1 | editpad lub notatnik
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2004 Skąd: Szczecin|Bukowe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lenddi z tego co mi wiadomo obydwie rzeczy które chcesz sciagnac są na ftp php.pl. Wejdz do artykułu phpBB, tam bedzie pobierz plik, następnie folder forums i tam są obydwa rarem spakowane
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnoście phpBB:
po zainstalowaniu forum i próbie zalogowania wyświetla się komunikat, że plik nie istnieje. (a istnieje na pewno!!) Czy spotkał się ktoś może z tym problemem i wie, jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
a wielkośc literek w nazwach plików sie zgadzach?
![]() drugi mozliwy powód, to zła konfiguracja przy instalacji -------------------- warsztat: w2k3 | apache 1.3.9 | php 4.3.5 | mysql 4.0.15 | mercur mail sever 4.1 | editpad lub notatnik
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktos robił może coś takiego z phpbb, jak jest na stronie www.pajączek.pl ?
Chodzi mi o zintegrowanie forum ze stroną, nawet nie o dostęp do danych userów, tylko o wtopienie forum w stronke - czy przez include()? I jak z $_GETami o $_POSTami w takiej sytuacji. I tez cos o nagłówki sie burzy. Z góry dzięki za info. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy ktos robił może coś takiego z phpbb, jak jest na stronie www.pajączek.pl ?
Chodzi mi o zintegrowanie forum ze stroną, nawet nie o dostęp do danych userów, tylko o wtopienie forum w stronke - czy przez include()? I jak z $_GETami o $_POSTami w takiej sytuacji. I tez cos o nagłówki sie burzy. Z góry dzięki za info. Kazdy CMS z obsluga forum phpbb |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2004 Skąd: Szczecin|Bukowe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam dość nietypowy problem bo podczas włączenia poraz pierwszy strony index.php, czyli podczas instalacji forum proszony jestem o podanie chasła administratora podaje hsło, poczym poniżej potwierdzenie i wyskakuje "Wpisane hasła nie pasują do siebie", jednak wpisuje dokładnie te same hasła w polu "Hasło" i "potwierdzenie..." :?:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nieoczekiwanie nastapila zmiana ip, a na moim laczu jest serwer www z mysql co do zmian aliasow to no problem ale utknalem na tym ze niewiem jak zmienic mam ip serwera mysql w phpbb bo mi fora nie dzialaja!!! prosze o szybka porade bo mi fora nie chodza (az 4) i niewiem jak mam "naprawic" usterke... pozdr. i z ory dziekuje za odp.. moze byc na forum/email/lub gg: 2614029 (co wygodniej) Marcin fallnet.xt.pl -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
plik konfiguracyjny phpBB
![]() Tak ciężko zajrzeć? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat plik konfiguracyjny phpBB
![]() Tak ciężko zajrzeć? chodzi ci o config.php? zmienilem ip i nic to nie dalo.... -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie jestem zbyt zaawansowany w php. Mam proste pytanie. chcaiłęm zainstalowac phpBB i pierwsza strona instalacji, znajduje się pole tekstowe oznaczone "Ścieżka skryptu: " co tam trzeba wpisać??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2004 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat chodzi ci o config.php? zmienilem ip i nic to nie dalo....
Niemozliwe, musisz dobrze wpisać wszystko w config.php Cytat Nie jestem zbyt zaawansowany w php. Mam proste pytanie. chcaiłęm zainstalowac phpBB i pierwsza strona instalacji, znajduje się pole tekstowe oznaczone "Ścieżka skryptu: " co tam trzeba wpisać??
Mam nadzieje że to żart. Pisze po polsku chyba nie? ![]() nio dobra jak nie wiesz.... musisz tam wpisać adres gdzie załadowałeś phpBB (cały ten folder) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze nie mylic adresu z ścieżką do skryptu.
Adres zaczyna zazwyczaj sie od http://... Ścieżka zaczyna sie na windowsie c:/.../... (w zaleznosci od dysku, przyklad Dysk C); Ścieżka zaczyna sie na Linuxie od /.../... (linux nie posiada podzialu na dyski jak w windowsie) -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
nie wiem czemu wywala takie cos
Kod Could not insert new word matches DEBUG MODE SQL Error : 1016 Can't open file: 'search_wordmatch.MYI'. (errno: 145) INSERT INTO search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 540215, word_id, 0 FROM search_wordlist WHERE word_text IN ('3500') Line : 251 File : .../forum/includes/functions_search.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie moge strworzyć nowego tematu wiec pisze tu. Jak można wyłaczyć kod z obrazka bo zainstalowałem inny styl i go nie ma i nie da sie zarejestrowac
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~Magik125: Panel Administratora -> Ustawienia forum -> Potwierdzenie graficzne (czy coś w tym stylu)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma takiego
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.05.2025 - 17:54 |