![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2004 Skąd: planeta -> ZIEMIA | kontynent -> EUROPA | kraj -> Polska | województwo -> ŁÓDZKIE | miasto -> TOMASZÓW MAZ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może ktoś napisał by artykuł jak stworzyć installator baz danych do serwisu www. Często są takie dostępne przy większych projektach typu, phpBB, php-nuke itp... Męczy mnie tworzenie tego przez phpMyAdmina ;-).
Pozdrawiam Daniel Walendowski www.walendowski.com Ten post edytował kobe 8.12.2004, 10:33:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Tutaj nie ma większej filozofii.
Tworzysz bazę przy budowie projektu, a póxniej tylko exportujesz do *.sql i z poziomu php wrzucasz do bazy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2004 Skąd: planeta -> ZIEMIA | kontynent -> EUROPA | kraj -> Polska | województwo -> ŁÓDZKIE | miasto -> TOMASZÓW MAZ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy moge prosic o jakis prosty przykład?. Zawsze z prostymi rzeczami mam problem ;-). Podglądałem kod instalatorów portali typu post-nuke, ale tam jest za duzo kodu, do ogarniecia ;-). Mniej więcej wiem o co chodzi, ale chętnie wsparłbym się jakimś prostym przykładem.
Dziękuję i Pozdrawiam Daniel Walendowski www.walendowski.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Jak wyexportować gotowa bazę wiesz... W to nie wątpię.
Założenie jest takie, ze baza ta ma tabele poprzedzone specyficznym profixem, np. "dbinnstallprefix_" Masz więc plik dump.sql.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki!
Myślę, że dam sobie już rade. Jak będe miął problemy, to będe dalej pytał ;-) Pozdrawiam Daniel Walendowski www.walendowski.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.05.2025 - 17:27 |