![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym wątku proszę zamieszczać pytania dotyczące skryptu "phpBook"
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Czy jest może spolszczenie do phpBook?? Zacząłem sam przerabiać, ale mam problem z polskimi znakami. Jak oznaczam kodowanie strony na iso-8859-2 tak jak robiłem to normalnie w html to wywala mi błędy. Dopiero zaczynam przygodę z php więc niezabardzo wiem jak się pozbyć tego problemu. Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jesli chodzi o spolszczenie phpBooka to nie spotkalem sie, jesli chodzi o strone kodowa, to zalezy jakiego edytora uzywasz, czy on ma opcje zapisywania w ISO czy tylko w WIN, no i jakie bledy ci sie pokazuja?
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam za zamieszanie już doszedłem o co chodzi, pisałem w notatniku i wystarczyło zmienić kodowanie dokumentu na UTF-8 i wszystko jest ok. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2006 Skąd: Kalety Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh pozwolę odświeżyć sobie starożytny topic
![]() Mianowicie, podczas wykonywania zapytań SQL z instalacji pojawia się problem z jednym z zapytań, mianowicie:
Błąd pojawia się w części:
Wywalenie 'auto_increment' pomaga, zapytanie się wykonuje, ale nie można później dodawać wpisów do księgi. Z góry dzięki za wszlakie wskazówki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zamiast auto_increment wywal: DEFAULT '0'
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2006 Skąd: Kalety Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oo, wielkie dzięki nospor za błyskawiczną pomoc, nie pomyślałbym o tym
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem totalnym N00bem w robieniu stron internetowych,bo robie strony w FrontPage'u ale mam kilka pytan dotyczacych tego skryptu
1. Odpali mi na serwerze CBA.pl? 2.Czy mozna wstawic ksiege bezposrednio na witryne? 3.Jesli mozna to jak? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.05.2025 - 19:27 |