![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2015 Skąd: Sierpc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jest problem. Mianowicie w jednym pliku mam 2 divy, chciałbym aby każdy z nich odświeżał się bez przeładowania strony o różnym interwale. Oto kod, którego użyłem [ajax]
zaś w html mam coś takieog
i problem jest taki, że oba divy odświeżają sie po 1 sekundzie a nie tak jak ustaliłem to w AJAX, że div 1 ma robić refresh po 1 sek, a div 2 po 4 sek. Jak mogę to rozwiązać? Proszę o pomoc. Tak używałem szukajki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po czym wnioskujesz częstotliwość odświeżań? Sprawdź w konsoli przeglądarki jak często występują bo skoro kierujesz do tej samej stront żądania to oczywiste że zwróci oba divy co sekundę. Zainteresuj się jeszcze d dokumentacji load() składnią:
$( "#result" ).load( "ajax/test.html #container" ); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2015 Skąd: Sierpc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po czym wnioskujesz częstotliwość odświeżań? Sprawdź w konsoli przeglądarki jak często występują bo skoro kierujesz do tej samej stront żądania to oczywiste że zwróci oba divy co sekundę. Zainteresuj się jeszcze d dokumentacji load() składnią: $( "#result" ).load( "ajax/test.html #container" );
To było to! Dzięki mordeczko ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.05.2025 - 18:25 |