![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
potrzebuję pobrać dane z bazy danych. Wiem że należy wykorzystać do tego np:
chciałbym przypisać pobrane dane do zmiennej np var $item i móc wykorzystać tą zmienną w innej funkcji js. Nie działa:
Ktoś podpowie ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój kod tworzy połączenie AJAXowe z wykorzystaniem biblioteki jquery i przesyła do pliku saveToDatabase.php parametry name oraz surname.
Jeśli chcesz pobrać dane z bazy to musisz napisać kod, który połączy się z DB, wyciągnie to co chcesz i zwróci np w formacie json, co Ty potem odbierzesz przez JavaScript. Nie ma też możliwości abyś te dane przypisal sobie do zmiennej od tak, tzn jest taka opcja, ale to jest niezalecane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może opiszę dokładnie co chcę zrobić.
Korzystam z isotope: http://isotope.metafizzy.co/v1/demos/adding-items.html Chcę dołączyć nowe elementy z bazy danych. Na chwilę obecną mam coś takiego:
i to działa. Z tym że do zmiennej $item dodałem 'z palca' dane które chcę uzyskać z zapytania z bazy danych. Chciałbym to powyższe połączyć z poniższym, tak by dane 'data' były podpięte jakoś pod zmienną $item.
Poradziłem sobie:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 02:04 |