![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uwagi, pytania zwiazane zwiazane z artykulem Jabola "PostgreSQL - Instalacja i podstawowa konfiguracja" prosze pisac w tym temacie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 1 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: kielce. //Świętokrzyskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu proponuje dodanie instalacji na windows moze zawsze się przydać tu jest link - język nagielski
![]() -------------------- ... aleobiad 80 %
"Doskonałości nie da się przyśpieszyć..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szczerze mówiąc sam nie mam w tym żadnego doświadczenia. Mogę dać tam ten link, ale nie będe tego tam dodawa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 1 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: kielce. //Świętokrzyskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może sie komuś to przyda:
Żeby ściągnać wersje pod windows kliknij na link : ftp://209.61.187.152/postgres/postgres_beta4.zip po sciągnieciu wypakuj to do np: c:serwerpsql Teraz prawym na mój komputer w (2000 lub XP tam testowałem) właściwości -> zaawansowane -> zmienne środowiskowe i tam dodaj : Do zmienneych środowiskowych dodaj Cytat nazwa zmiennnej Wartość zmiennej
PGHOME C:serwerpsql(katalog gdzie rozpakowano postgresa) PGDATA %PGHOME%data PGLIB %PGHOME%lib PGHOST localhost Następnie do PATH dodajemy Cytat ;%PGHOME%bin
instalacja PSQL jako usługi Cytat post_svc -install
odinstalowanie Cytat post_svc -remove
Następnie piszemy w START -> URUCHOM initdb a następnie createdb nazwauzytkownikakomputera reszte można znaleść na forum http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=8035&h...hlight=postgres -------------------- ... aleobiad 80 %
"Doskonałości nie da się przyśpieszyć..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Artykuł został poprawiony ortograficznie i zaktualizowany.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Artykuł został poprawiony ortograficznie i zaktualizowany. thx scanner (jakoś nigdy nie byłem dobry z ortografii)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Czekamy na dalszy ciąg - poprawkami już się zajmie redakcja
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.05.2025 - 02:52 |