![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam takie dość nietypowe pytanie. Jak pozbyć się ze skryptu szablonu smarty. Nie chodzi mi o dokładny opis tylko o jakieś krótkie rady na co mam zwrócić uwagę bo nigdy z tym systemem szablonów nie pracowałem i nie ukrywam, że mistrzem w tej dziedzinie nie jestem. Dotychczas jak coś robiłem to PHP + SQL + HTML + CSS + JS i nic poza tym. Cokolwiek googlowałem to zwracało wyniki dotyczące tworzenia w smarty ale żadnego dotyczącego pozbycia się go ze skryptu. Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robi się jak tworzenie tylko odwrotnie. Musisz zmodyfikować szablony, usunąć instancje smarty.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 14 Dołączył: 23.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń wszystkie instancje klasy Smarty lub całą bibliotekę z projektu a następnie klikaj aż wszystkie błędy znikną. Możesz zautomatyzować sobie proces klikania przy pomocy narzędzi typu Selenium. Przy okazji zrobisz sobie suitę testów integracyjnych
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za odpowiedzi i jednocześnie przepraszam, że tak późno odpisuje ale ostatnie mrozy spowodowały liczne problemy w pracy i nie miałem kiedy się tym zająć.
Wracając do tematu. Wpadłem na pomysł, żeby nie usuwać smarty tylko cały kod php, który znajduje się w pliku .tpl wkleić do oryginalnego pliku .php a jednocześnie usunąć tą część kodu odpowiedzialną za wywołanie smarty i wtedy dopiero sprawdzać błędy i je na bieżąco usuwać. Przetestowałem ten sposób i na tych małych niezbyt skomplikowanych plikach z małą ilością kodu to się sprawdziło ale przy bardziej rozbudowanych już nie, tzn błąd za błędem. Ale myślę, że sobie z tym poradzę. Jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły to będę wdzięczny. P.S. Nie wiem co to selenium, jestem trochę starej daty ![]() Pozdrawiam. Przepraszam Lion ale chyba nie doczytałem Twojego postu tylko skupiłem się na tym selenium, a wychodzi na to że zaproponowałeś dokładnie to samo rozwiązanie. Ten post edytował weblukas 16.01.2017, 18:45:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2025 - 07:50 |