![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2023 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć ludziska, chciałbym dołożyć do swojej strony sklep z koszulkami na której byłaby grafika mojej "twórczości". Nie wiem czy możemy tu wymieniać nazwy takie platform ... bo w tej sytuacji chyba jedyne sensowne rozwiązanie to skorzystanie z platform typu "capsell". Nie mogę otworzyć działalności, a też nie wiem czy byłby sens finansowy. Jeśli dobrze rozumiem to korzystając z takich platform nie ma potrzeby otwierania działalności. Czy ktoś mi poleci najlepszą taką platformę i wypowie się dlaczego, ewentualnie na co zwrócić uwagę wybierając taką platformę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 71 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W polskim prawie istnieje takie pojęcie jak "działalność nierejestrowa". Tutaj do poczytania więcej w tym temacie: https://www.biznes.gov.pl/pl/portal/00115
Jeżeli przez 3 pierwsze miesiące nie uzyskasz przychodu większego lub równego 1745 PLN, to możesz takie coś prowadzić. Jak przekroczysz ten magiczny próg przychodu albo będzie to przychód ciągły - co miesiąc przez X miesięcy, to działalność i tak będziesz musiał(a) założyć. No i ważne info - o którym mowa też w podlinkowanym artykule. Działalność nierejestrowana nie oznacza, że nie wykazujesz przychodu z tego tytułu w rozliczeniu rocznym PIT. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2023 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękuję
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2024 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety z tymi działalnościami nierejestrowanymi ciągle wychodzą jakieś kwiatki i warto najpierw naprawdę solidnie prześledzić rynek i dowiedzieć się czy tym, że zaczniesz to robić w ramach takiej działalności nie przysporzy Ci więcej problemów niż korzyści.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2025 - 07:33 |