![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujący problem. prekazuję w kontrolerze ( Symfony 2 ) taką tablicę wielowymiarową:
następnie robię pętlę w pętli aby odczytać informacje w widoku w pliku TWIG:
Niestety nie potrafię odczytać klucza {{ key }} we wskazanym powyżej miejscu: Otrzymję błąd typu:
Jak można odczytać klucz ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://twig.sensiolabs.org/doc/tags/for.html manual nie gryzie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie gryzie, owszem, czytałem .. tam nie ma przykładu pętli w pętli / wyświetlania danych z tablicy dwuwymiarowej .
Mój przykład powinien działać bo zrobilem wg tego .. niestety nie działa P.S. problem nie został rozwiązany ... przypadkowo kliknąłem opcję "pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Kiepsko czytales.... I nie, tam jest rozwiazanie twojego problemu....
To jest ten przyklad. Kod <h1>Members</h1> <ul> {% for key, user in users %} <li>{{ key }}: {{ user.username|e }}</li> {% endfor %} </ul> key zawiera klucz, user zawiera kolejna tablice po ktorej mozesz sobie iterowac -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tam przecież wszystko jest napisane http://twig.sensiolabs.org/doc/tags/for.ht...keys-and-values
|
|
|
![]()
|
|
ok poradziłem sobie ...
ten przykład też wykorzystywałem ale po prostu go źle używałem. Teraz działa. Dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.05.2025 - 23:29 |