![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś może łaskawie pozbyć się feedów z athlan.pl? Czy nie uważacie, że wpisy takie jak:
- Google wdraża usługę translate - Szkoła hackerów - Dziury w prywatności użytkowników Nasza-Klasa.pl - Gazeta.pl nie potrafi korzystać z Windowsa? - Ocenpizze.pl - Diablo 3 - Firebug for Firefox3 - Style życia na life-styles.pl - Onet.pl BETA nie kwalifikują się do Planety PHP.pl? Cytat("O planecie") Czym jest Planeta PHP.pl? Planeta PHP.pl jest serwisem agregującym wpisy z blogów związanych tematycznie z językiem PHP. (...) (...) Jakie warunki powinien spełnić blog, aby został przyjęty Wystarczy rzeczowo pisać o PHP. (...) Wnoszę o wywalenie powyższych wpisów z planety i wywalenie blogu Athlana z agregatora do momentu, kiedy zacznie udostępniać w planecie wpisy rzeczowo i tematycznie związane z PHP. Bo do jasnej cholery zaczyna mi to śmierdzieć niemerytorycznym spamem reklamującym nie tylko własnego bloga, ale także usługi (nie, nie mówię o Vframe) - life-styles.pl czy ocenpizze.pl! Ten post edytował tiraeth 29.08.2008, 12:10:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 6 Dołączył: 15.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popieram przedmówcę. Strasznie zaśmiecają feed te wpisy. Poza tym zaczyna to być denerwujące.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem za wywaleniem tych wpisów.
Edit. Wywaliłem ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo jest tag - internet. Jest on zbyt ogólny i powinien być wyrzucony.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie przez ten tag trafiają niepotrzebnie moje wpisy na planetę. Tiraeth, i bo co burzysz
![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie przez ten tag trafiają niepotrzebnie moje wpisy na planetę. To nie mogłeś tego poprawić zaraz jak na planecie pojawił się wpis np. o Diablo 3?Tiraeth, i bo co burzysz Jaki Ty masz znowu problem? Wstydzisz się tego, że wrzucasz śmieci na planetę?![]() Napisałem na forum, bo do tego ono służy, poza tym prócz poinformowania chciałem usłyszeć odzew innych użytkowników. Ten post edytował tiraeth 29.08.2008, 15:17:21 |
|
|
![]()
|
|
Nie wstydzę się. Na bloga wrzucam to, co jest przypisane do kategorii Internet. I o tym właśnie piszę, mnie szczerze nie interesuję, czy posty nie związane z PHP publikowane są na planecie - ja tego nie chcę. Jeżeli taki tag jest na planecie to:
Cytat(tiraeth) Jaki Ty masz znowu problem? IMHO wywalić tag, po krzyku. Cytat To nie mogłeś tego poprawić zaraz jak na planecie pojawił się wpis np. o Diablo 3? Powiam -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Jak dodać bloga do planety) Kanał powinien też posiadać nazwy kategorii, w których wpisy zostały umieszczone - są one zamieniane przez planetę na tagi, wpis, który nie posiada zatwierdzonych tagów nie zostanie dodany. Którego z tych słów nie rozumiesz? Skoro podałeś w kanale link do wpisów oznaczonych jako internet to bierz pod uwagę, że wszystkie wpisy z tej kategorii zostaną dodane do planety. Cytat(Athlan) Powiam Już mi więcej nie mów, dobra. A jak chcesz mówić, to w inny sposób. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
po co tyle dyskusji
Athlan Ty jestes developerem ![]() ![]() ![]() ![]() jezeli jestes po to aby miec kolor to za malo .... -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dajcie "se" po ryju i spokój.
ustawcie planete tak aby odpowiednie tagi pobierała czy jak tam działa ten wasz mechanizm i będzie ok. ps. dzisiaj w biurze stwierdziliśmy, że przydało by się ocenkebaba.pl ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to już się zgubiłem: pobieracie tag internet i macie pretensje, że są z niego (odpowiednie) wpisy?!?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak, mam(y) pretensje, że Athlan nie potrafi tagować/kategoryzować odpowiednio wpisów. Nie tylko mi śmierdzi to trochę darmowym spamem/reklamą dla jego projektów. Jeśli wiem, że w kategorię internet ładować będę wszystko, co znajdę w sieci (e.g. sprawa z nasza-klasa.pl oraz gazeta.pl), to do planety nie dodaję wpisów z tej właśnie kategorii. Jeśli ta sama sprawa wygląda z tagiem php, to po prostu tworzę nową kategorią "planeta" czy coś, żeby nie śmiecić agregatora... chyba, że celem moim jest jego śmiecenie.
|
|
|
![]()
|
|
Wszystkie posty pod tagim Internet, są związane z Internetem. Wszytskie posty związane z Wykop są związane z wyciągniętymi z neta ciekawostkami. Wszystkie tagi Private są powiązany z postami dot. niejako prywatnych spraw.
Mniemam, że tiraeth wpakowałby wpis o nasza-klasa.pl w tag łożyska albo przekładnie i zwrotnice. Jakaś analogia musi być. EOT: @normanos: właśnie mam zamiar coś w tym stylu otworzyć ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
przesadzasz i to mocno. akurat wiekszośc tych wpisów pasuje do kategorii internet. jest ona zbyt ogólna i w zasadzie planeta powinna się zamknąć na pobieraniu php. moim zdaniem skoro to tak działa to pretensje sa nieuzasadnione.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@Athlan: Nie, ja bym założył dwa blogi - jeden techniczny, stricte pod planetę i pod publikę szukającą merytorycznych informacji o danych zagadnieniach; drugi natomiast prywatny, gdzie wrzucałbym cały śmietnik. Ewentualnie zastanowiłbym się nad inteligentnym użyciem tagów i kategorii.
@normanos: Czy ja mówię, że nie pasują? Tylko, że jakie znaczenie - w kontekście planety php - mają te wpisy? Żadne. Na tym polega selekcja wpisów. Pamiętaj, że to nie planeta odpowiada za wrzucane treści, tylko autor. Jeśli Athlan lubi korzystać z - w pewnym sensie - globalnych kategorii do wpisów, niech to robi. Niech tylko doda do każdej wartościowej treści tag (nie kategorię, tag - taka opcja istnieje w WordPress 2.5/2.6) "planeta" i poda link do RSS z wpisami z "planeta". Tagów wcale nie musi wyświetlać na blogu, wystarczy, że wpis będzie odpowiednio oznaczony i planeta będzie pobierała wartościowe notki. Chyba to nie jest skomplikowane, a pozwoli to na wyeliminowanie takich bzdur jak "wyszło Diablo 3" na wortalu o PHP. Czy nie mam racji? Co do "zamykania się na php", to na planecie wylądowały by: - Szkoła hackerów - Dziury w prywatności użytkowników Nasza-Klasa.pl (btw. kwestia dotyczy JavaScript) - Athlan w zarządzie php.pl - Pytanie za domenę! (dotyczy konkursu na PHP.pl) - Zaczynamy pisać Yeap.pl i wiele innych. Nie wiem czy się nie pojawiły, nie chce mi się szukać w Planecie. Ten post edytował tiraeth 29.08.2008, 20:26:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@tiraeth - Przesadzasz trochę. Te wpisy nie powinny pojawić się na planecie, ale nie musisz odrazu naskakiwać na Athlana. Jeśli masz prywatnie coś do niego to mu to napisz a nie wyżywasz się publicznie na forum.
|
|
|
![]()
|
|
@Moli, dobrze, że to widzisz, że nie powinny się pojawić na planecie. Ale kogo to jest wina, że się pojawiły? Bo chyba nie Cudiego, który napisał planetę, ani nie samej planety. Ja z Athlanem na prywatne wiadomości nie przejdę, bo nie mam zamiaru czytać gorszych tekstów niż te w tym temacie. Masz ochotę? To pisz. Ja już z doświadczenia wiem, że przy jego odzywkach lepiej na publicznym pisać. Poza tym, od tego jest ten dział na forum. Co, że napiszę do Athlana, jak musiałbym pisać do Cudiego, bo to on zarządza planetą. I tym sposobem musiałbym dyskutować najpierw z jednym, potem z drugim, potem Cudi z Athlanem itp. - a tak, szybciej, ogólniej i wszyscy będą wiedzieli o co chodzi.
5.09.2008: W planecie znowu pojawił się kolejny wpis Athlana dot. Google Chrome. Nie, nie on żadnego znaczenia i żadnej wartości merytorycznej dla miejsca jakim jest planeta PHP.pl. Czy ktoś może to wywalić. Athlan: Opanuj się człowieku z tymi wpisami... |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
teraz przesadziles..., poprzednie wpisy jeszcze mozna sie zgodzic, jako tako
ale ost wpis byl otagowany dobrze i to planeta ma problem z pobieraniem nie odpowiednich tagów po prostu |
|
|
![]()
|
|
No to należy coś z tym chyba zrobić, nie? Do tego czasu Athlan mógłby pomyśleć i tymczasowo nie wrzucać tego w tagi, które są pobierane przez planetę.
Swoją drogą bardzo ciekawy pomysł, żeby to planeta wybierała sobie tagi odpowiednie. Praktyką stosowaną w innych planetach jest to, że podajemy link RSS do konkretnej bądź konkretnych kategorii. Nie ma kto tego poprawić? Pozwólcie, że się zgłoszę na ochotnika. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2025 - 19:13 |