![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2021 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Mam sobie formularz do logowania się na strone. Dwa inputy: login i hasło. Chcę, zeby działał na takiej zasadzie: 1. Wypełniasz login klikasz Dalej 2. Pojawia się input z hasłem. Login znika. Pojawia się przycisk "Zaloguj" i "Wróć". Tyle o ile udało mi się to zakodować, żeby działało poprawnie w wersji mobilnej i "klikanej" na PC to mam problem, bo jak na PC jesteś w polu "login" i nacisniesz enter powoduje to wysłanie nieuzupełnionego formularza zamiast pojawienia się pola "Hasło". Kod wygląda tak:
Jak mogę go naprawić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po pierwsze rozpisz to na funkcje i do inputow wkladaj wywolanie funkcji a nie zajebisci dlugi JS bo raz ze sie tego ni da czytac a dwa sam sie wkoncu pogubisz
Po drugie, dodaj zdarzenie onkeyup dla inputow i jak ktos kliknie enter to rob co maszrobic i daj return false w ten sposob formularz sie niewysle -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.05.2025 - 19:37 |