![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nikt już nie korzysta z IRC, czy może po prostu każdy olewa serwer irc.php.pl? Może warto by rozważyć przeniesienie się np na freenode? Możliwe że trochę więcej osób by było wtedy na kanale
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś na forestnet.org był kanał PHP, teraz jest #php.pl
![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No na ircnecie też niby jest #php.pl, ale na ircnecie to już same zgredy i niedobitki siedzą
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Admini zupełnie olali jakikolwiek rozwój całego php.pl, które powoli umiera, a Ty się o IRC martwisz
![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu olali? Ja bym to nazwał: pozwolili żyć własnym życiem
![]() Co do innych części jak PHPEdia czy Planeta to przyznam się że zajrzałem tam góra 5 razy z ciekawości. Podejrzewam że tak dla mnie jak i dla sporej większość odwiedzających istnieje przede wszystkim forum. A ono działa chyba całkiem nieźle? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu olali? Ja bym to nazwał: pozwolili żyć własnym życiem ![]() Takie zdanie można właściwie do każdej strony na tym świecie dopasować w takim razie ![]() Co do innych części jak PHPEdia czy Planeta to przyznam się że zajrzałem tam góra 5 razy z ciekawości. Podejrzewam że tak dla mnie jak i dla sporej większość odwiedzających istnieje przede wszystkim forum. A ono działa chyba całkiem nieźle? No właśnie w tym problem, że jedyną jako tako prosperującą rzeczą w calutkim php.pl jest forum. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu olali? Ja bym to nazwał: pozwolili żyć własnym życiem ![]() Wortal, chyba nigdy nie cieszył się powodzeniem, a i jakość tekstów była różna. Co do innych części jak PHPEdia czy Planeta to przyznam się że zajrzałem tam góra 5 razy z ciekawości. Podejrzewam że tak dla mnie jak i dla sporej większość odwiedzających istnieje przede wszystkim forum. A ono działa chyba całkiem nieźle? Zarówno PHPedię, planetę i forum wypadałoby posprzątać. Ponaprawiać to co nie działa, usunąć to co zbędne i byłoby lepiej. Pomysł z IRCem jest dobry, choć kto dzisiaj z młodzieży wie co to jest IRC? Na kanale utrzymają się co najwyżej stare wygi, bo potrafią z tego korzystać. A schodząc na ziemie. Nie ma komu, tego wszystkiego robić, bo z zewnątrz ciężko jest dopuścić kogoś do koryta, a za mordę nie ma komu tego trzymać. I albo wprowadzi się zmiany, chociaż na forum ze sprzątaniem i poprawą wyglądu, ale powoli będzie się to starzeć i umierać ![]() Gdzieś są jakieś statystyki odwiedzin dostępne? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Admini zupełnie olali jakikolwiek rozwój całego php.pl, które powoli umiera, a Ty się o IRC martwisz ![]() Spójrz na daty rejastracji zarządu, adminów. Każdy się kiedyś wypala. -------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję zrobić na freenodzie. Kanał #python.pl działa dosyć fajnie i zawsze ktoś tam siedzi.
Myślę, że na php by siedziało jeszcze więcej osób. |
|
|
![]()
|
|
Spójrz na daty rejastracji zarządu, adminów. Każdy się kiedyś wypala. To niech przekażą pałeczkę. Na forum jest trochę (choć niewiele) ogarniętych użytkowników, którzy jeszcze nie są "wypaleni". -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Proponuję zrobić na freenodzie. Okazuje się, że kanał (#php.pl) na freenodzie już jest od dawna, jednak tak samo martwy jak na irc.php.pl ![]() Kod 21:38 -!- Topic for #php.pl: Witamy :) No cóż, chyba jednak trzeba pogodzić się z faktem, że IRC odchodzi w niepamięć.
21:38 -!- Topic set by iksik [] [Fri Mar 27 18:56:56 2009] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
icmp echo reply
![]() Zawsze można spróbować go trochę ożywić. Tylko pytanie, czy komukolwiek chce się na freenoda zaglądać. Polecam też używać (dla mniej chcących) http://webchat.freenode.net/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg mnie 10-15 stałych użytkowników byłoby bez problemu.
|
|
|
![]()
|
|
To jaki jest ten oficjalny kanał? I podajcie namiary jak na niego wejść (porty/kodowanie itd.).
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ja się zawsze zastanawiałem dlaczego !*! nie jest moderatorem, taki ogarnięty człowiek, że hoho ![]() Możliwe, ale zdarza mu się być przeciwieństwem ogarnięcia ![]() // ADD A widziałem projekt nowego php.pl w wykonaniu właśnie !*! w dziale "Oceny" i niestety bida z lipką ![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
@pyro nadal formatujesz kod rodem z PHP4 czy już ogarniasz PSR?
![]() "więc" na początku zdania? I poza tym "projekt", a już w ogóle "nowego php.pl" to grubo powiedziane, raptem szkic czytnika. ps. zauważyliście tendencje, że prawie z każdego tematu robi się ostatnio OT? Ten post edytował !*! 7.04.2013, 09:04:25 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
@pyro nadal formatujesz kod rodem z PHP4 czy już ogarniasz PSR? ![]() "więc" na początku zdania? ![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Heeej, powymieniajcie się uściskami w Hydeparku, co Panowie?
![]() Kanał IRC swojego czasu miał się dobrze, ale ludziska się wykruszyły. Ciężko się takie kanały rozkręca jak jest pusto na starcie... chyba, że będziemy się "umawiać" grupami w konkretnym miejscu o konkretnej godzinie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można dać jakieś info na forum, o której irc, więc więcej ludu powinno się zebrać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 07:22 |