Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][Access]funkcja chmod() pomocy!
Forum PHP.pl > Forum > PHP
daggi
Kod
Warning:  chmod() [function.chmod]: Operation not permitted in /home/daggi/domains/daggi.hostil.pl/public_html/inc/plugins.php on line 182

Wyskakuje taki błąd.. prosze o pomoc bo nie wiem o co chodzi .. jezeli chodzi o safe_mode to prosze napisać jak moge zmienic zeby blad nie wyskakiwał na serwerze hostil.pl ? ..prosze o pomoc z ?access? bo nie wiem tez o co chodzi? co mam zrobić zeby ten bład sie naprawil ? co wpisaać i gdzie skoro na localu dziala?
decha-design
Sprawdź, kto jest właścicielem pliku, którego uprawnienia chcesz zmienić ... bo możliwe że masz wlączony safe_mode a wtedy musi zgadzać się wlaściciel pliku z właścicielem serwera ...
webdice
Zmień tytuł tematu na taki który opisuje problem.
Cysiaczek
~decha-design już Ci napisał. Właścicielem pliku musi być proces serwera. Spróbuj dać chmod 777 (przez FTP) na pliku, który chcesz chmodować z poziomu php. Wątpię jednak, aby to coś dało. Jedyna możliwość to utworzenie tego pliku poprzez skrypt php i dopiero wtedy zmiana uprawnień.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.