Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: płynne przesuwanie DIVa
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
misiek172
Witam.

Piszę dość zaawansowaną aplikacje do księgowości i magazynowania, prawie jest już ukończona, tylko chciałem poprawić jej działanie, otóż opiera się ona na otwieranie "okien" jak w windows, którymi są DIVy, mam przesuwanie, minimalizowanie, maksymalizowanie etc. tylko że przesuwanie które teraz jest nie jest płynne, daje wrażenie jakby się program przycinał.

Moje pytanie: jak zrobić aby przesuwanie DIVa za pomocą myszki było płynne?

Pozdrawiam, Łukasz.
batman
Jeśli sam pisałeś javascript, to prawdopodobnie przesadziłeś z kodem i przeglądarka sobie z tym nie radzi. Możesz zoptymalizować kod, by zżerał mniej pamięci. Musisz pamiętać, że javascript wykonuje się po stronie klienta, więc im słabsza maszyna, tym wolniej działa.
Spróbuj użyć jQuery UI dialog.
misiek172
nie, kod do tych okienek DIV ala Windowsowe explorera, próbowałem na różnych gotowych skryptach, wszystkie miały przycięcia.

o kurcze to co pokazales chodzi super smile.gif, a ja korzystam i tak z JQuery AutoComplete więc akurat wystarczy plugin winksmiley.jpg dzięki śliczne!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.