Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Mail w outlook express
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-Taisa-
Hmm mam taki problem, nie bardzo wiem jak to ugryzc. Mianowicie generuje sobie jakis tam pliczek przy pomocy php (dokladnie zawiera on niepotrzetworzone wpisy z pliku xml zawierajacego wyciag z konta) W kazdym razie plik ten nastepnie otwieram fopen i czytam fread do lancucha i wysylam jako wiadomosc html (z tagami, z deklaracja kodowania) mailem. Tu pojawia sie problem, poniewaz w otlooku plfonty zastepowane sa krzakami .Tak jakby w ogole pomijal deklaracje kodowania. Nie wiem w czym tkwi problem :-/. Do wysylania maili uzywam phpmailera (ustawione kodowanie w skrypcie na iso-8859-2 jak rowniez w naglowku html... Co robie w takim razie zle?
piotrooo89
to może pokombinuj z kodowaniem... a w innych są ok? bo to może outlook mieszać.
-Taisa-
Pokombinowalem i dupa z tego wychodzi, jak ustawie na utf-8 w phpmailer, mam polfonyt w tresci maila, ale znikaja fonry w naglowku i temacie, jak ustawie iso-8859-2 to mam odwrotnie, polfony w naglowku i temacie, krzaki w tresci... i baadz tu madry...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.