mysle ze mozna zrobic to tak:
zakladamy ze element jest "widoczny" jako zwiniety,
*ustawiamy w css visibility na hidden (nie display bo nie pobierze nam wysokosci czegos co nie jest wyswietlane a tego co jest niewidoczne tak)
*pobieramy wysokosc
*ustawiamy wysokosc na interesujaca nas czyli chyba 0 tak zeby wogole nie bylo widac elementu
*ustawiamy visible na normal
to oczywiscie w skrypcie js w body onload, a przy checi wyciagniecia elementu
*ustawiamy wysokosc na np 4 bo mysle ze tak bedzie bardziej elegancko niz od zera gdy widzi sie ze border top i border bottom sie stykaja
*ustawiamy (juz wczesniej) jakis parametr, albo czas wysuniecia albo postep. Ja np potrzebuje tego drugiego bo mam niski element
*ustawiamy skrypt do obliczania, poczatkowa wartosc wysokosci 4, i niech co zmienna postep podbija wysokosc o tez juz wczesniej okreslony parametr wielkosci postepu, tak wiec co jakis czas, powiedzmy co 10 milisekund obiekt bedzie "rosl" o powiedzmy 2px.
Przykladowo mamy obiekt height:600px a 1000ms to 1s, czyli obiekt rozwinie sie nam w
600/2-4=296 ale zaokraglijmy do 300 cykli
jeden cykl trwa 10ms czyli wychodzi nam 3000ms czyli 3 sekundy
Dane sa tylko przykladowe, taka jest moja teoria

. Tylko jest jeden problem, gdy wezmieny na visibility: hidden element bedzie zajmowal okreslone miejsce na stronie,i jak jest np to element menu, w srodku innych elementow menu, niedoskonalosc bedzie widoczna ;/
Moze ktos ma wiecej kreatywnosci ?;/ Jak to mozna inaczej zrobic zeby nie bylo widoczne ?:|
Sam napisalem wysokosc elementu, ale prawde mowiac chodzi mi o moment gdy nie znamy wysokosci, czyt. gdy nie jest wpisana w CSS bo np, jest dynamiczna, zmienia sie
Ok juz wiem, CHYBA nie da sie zrobic tego bez okreslonej wysokosci w CSS, rozwiazanie na
http://www.harrymaugans.com/2007/03/06/how...s/#slideexample mysle ze mozna z niego napisac swoj skrypt.