Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] banowanie IP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
_Martin_
Witam

Mam wieeelki problem z pewnym dzieckiem neostrady
NoN Stop mi pisz na moim forum w grze gdy zbanuje go na ip albo na email to zakłada nowe i syfi mi forum a ze ma neostrade ma zmienne ip
Może robić 100 kont i rejestrować nawet jak jest aktywacja na forum!
blooregard
No i?
PawelC
A nie możesz hosta zablokować?
pyro
Cytat(ExPlOiT @ 8.03.2009, 22:52:38 ) *
A nie możesz hosta zablokować?

Host tez sie zmienia
_Martin_
I Tu problem nie umiem go w żaden sposób zablokować w 21 wieku hihih
Co godzine zmienia IP i rejestruje się i pisze te cholerne posty! smile.gif
zegarek84
może nie czyści cookies winksmiley.jpg - jeśli będzie mało sprytny to dodaj jeszcze do cookies czy zbanowany czy nie (a jeśli jeszcze rodzinka kożysta z kompa i też gra to mają pecha ^^)

odrazu ban będzie na nowo założone konta...
_Martin_
A Jak to zrobić możesz poradzić myślę ze to dobre wyjście smile.gif
Ale nie czasem tymczasowe?
zegarek84
setcookie() - tak ustawiasz ciasteczka...
$_COOKIE - z tej tablicy odczytujesz zawartość ciasteczek

jeśli nałożysz blokadę na stronę główną (wpierw sprawdzisz ciasteczko czy może się zalogować) to nie będzie miał dostępu z żadnego konta - idąc dalej możesz odrazu zakładać blokady czasowe bądź trwałe na konta które mają cokolwiek wspólnego z tym cookies - czyli które logują się z danego komputera - jeśli nie wyczyści cookies to da sam sobie bana na nowe konto - jesli pomyśli i wyczysci to konto na serwie już zbanowane - musiałby wpierw wyczyścić cookies i dopiero zakładać konto winksmiley.jpg - z całym skryptem powinieneś dać sobie radę - to tylko wystarczy dorzucić kilka warunków do skryptu logowania winksmiley.jpg

....może mu się "znudzi" ^^
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.