Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] przy zapisywaniu do tablicy dziwny błąd.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bobo168
Witam mam problem, dotyczący tego że w linijce w której próbuje zapisac pewną wartosc do tablicy wyskakuję mi taki błąd:
  1. <?php
  2. Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 536 bytes) in /home/rafalweb/ftp/wymien.net/modules/panel/dodaj.php on line 12
  3. ?>

O to kawałek tego kodu:
  1. <?php
  2. $pomocnicza_nazwa = Array();
  3. for ($i=1; $i<=8; $i++) {
  4.        if ($_FILES['zdjecie'.$i]['size']>629145) echo '<div class="error">Zdjęcie nr '.$i.' przekracza dozwolony rozmiar (0.6 mb)</div>';
  5.        else {
  6.        $pomocnicza_nazwa[]=(md5($_FILES['zdjecie'.$i]['name'])).''.date("YmdHis");  // nazwa pliku
  7. ?>

o co może chodzic?

Linia 12 to:
  1. <?php
  2. $pomocnicza_nazwa[]=(md5($_FILES['zdjecie'.$i]['name'])).''.date("YmdHis");  // nazwa pliku
  3. ?>

Z góry dzieki za pomoc smile.gif
kefirek
Zobacz tak

1. <?php
  2. $pomocnicza_nazwa[] = md5($_FILES['zdjecie']['name'][$i]).' '.date("YmdHis");
  3. ?>
bobo168
Z błędem już sobie poradziłem tongue.gif Głupia sprawa poprostu w dalszej częsci kodu odejmowałem od zmiennej $i za każdym razem 1 co powodowało że pętla się zapętlała...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.