Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z kluczem Google Maps
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Koleś
Programuję stronę www na której jest m.in. mapa google. Pobrałem klucz do API, u mnie i dwóch kolegów wszystko działa znakomicie, natomiast mój pracodawca twierdzi, że u niego oraz jego kolegi wyświetla się błąd "Klucz dla map Google, używany w tej witrynie był zarejestrowany dla innej witryny internetowej. Możesz utworzyć nowy klucz dla tej witryny na http://code.google.com/apis/maps/". Pracuję zdalnie i nie mam dostępu do tamtych komputerów, nie mam pojęcia gdzie jest błąd, może po stronie serwera Google.. ?
Spotkaliście się z podobnym problemem?
Pozdrawiam
nexis
Dla jakiej domeny wygenerowałeś klucz i spod jakiej domeny ty, twoi koledzy oraz pracodawca odwiedzają wspomniany serwis? O ile pamiętam komunikat wyskakuje przy niezgodności nazw domen z wyjątkiem localhost.
Koleś
Nie mogę powiedzieć, ponieważ nie wolno mi udostępniać wersji testowej.
mls
Więc nie możemy Ci pomóc, ponieważ nie rozumiesz słowa pisanego.

A na przyszłość mały hint: do wypowiedzi nexisa dodaj sobie na początku zwrot "Zastanów się, "...
Koleś
Wybacz mls, kłaniam się przed twoją nieskończoną mądrością.

Nexis, każdy wpisuje taki sam adres w przeglądarce, więc o co chodzi z niezgodnością nazw domen?

[nowy post]

Już wiem w czym problem, oni wpisywali adres z "www" na początku, mimo, że podawałem linki bez "www".
Dobra rada na przyszłość - trzeba zawsze robić pliki htaccess, które przekierowują na adres bez www.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.