Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][styles.css] internet exploler (IE)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
drake88
Cześć ;]

W wakacje planuję otworzyć radio, jednakże strona nie wyświetla się prawidłowo pod Internet Exploler. Menu się nie rozwija (ostatnia opcja więcej w firefoxie ustawiona jest na rozwijanie).

Potrzebuję więc, by owe menu się rozwijało i strona znajdowała się na środku ekranu. Demo: http://djramzes.com.pl/
Spróbujcie na firefoxie i na IE, strona w IE ma wyglądać tak jak w firefox.

Czekam na Waszą pomoc.
athei
Zrezygnuj z ramek, uzywasz stylów - to używaj, po co tyle br, nbsp. Pisz poprawnie, poprawne doctype, zamykaj znaczniki body,html. Nie używaj wielkich liter - od tego masz style.
drake88
To może ja pokażę Wam mój styl, bo Twój post nic mi nie mówi.

Kod
body {
background-color: #323335;
font-family: Verdana;
font-size: 10px;
color: #FFFFFF;
margin: 5px auto;
width: 701px;
}

a {
color:#ffffff;
text-decoration:none;
}

a:hover {
height:0;
text-decoration: none;
cursor:hand;
font-weight: bold;
}

a.side {
}

a:hover.side {
}

div.top {
background-image: url('images/banner.png');
width: 701px;
height: 160px;
}

div.ostatnie {
background-color: #2B2C2E;
width: 200px;
height: auto;
float: right;
border-top: 1px solid #606163;
border-right: 1px solid #606163;
border-left: 1px solid #606163;
border-bottom: 1px solid #606163;
}

/* the structure */ * { margin: 0; padding: 0; } #menudemo06, #menudemo06 ul { list-style: none; float: left; border: 0px solid #fff; } #menudemo06 li { position: relative; float: left; } #menudemo06 a { color: #fff; font-family: tahoma, sans-serif; font-size: 14px; text-decoration: none; font-weight: bold; display: block; float: left; border: 0px solid #fff; line-height: 22px; height: 22px; padding: 0 12px; } #menudemo06 li ul { display: none; } #menudemo06 li:hover ul { display: block; position: absolute; left: 50%; top: 23px; margin: 0 0 0 -71px; width: 140px; } #menudemo06 li li { float: none; } #menudemo06 li li a { float: none; font-size: 11px; font-weight: normal; padding: 0 6px; line-height: 18px; height: 18px; } /* and the colours */ #homeitem a { background-color: #bf008c; } #maxiitem a { background: #BF008C; } #miniitem a { background: #00b200; } #microitem a { background: #0089af; } #menudemo06 a:hover { background-color: #666; }
seth-kk
ie nie interpretuje
  1. margin: 0 auto
jak inne przegladarki - zeby to naprawic wystarczy cos podobnego
  1. ...
  2. <body style="text-align: center;">
  3. <div style="margin: 0 auto; text-align: left;">
  4. tresc
  5. </div>
  6. </body>
  7. ...

co do rozwijanego menu to cos w stylu
  1. a ul {display: none;}
  2. a:hover ul {display: block }

czesto wystarcza
drake88
Dobrze, proszę więc abyś wstawił mi to w kodzie, ponieważ ja nie wiem w którym miejscu i mógłbym coś zepsuć ;]
kamil4u
Jak dasz DOCTYPE HTML 4.0 strict to zadziała margin: 0 auto;
drake88
Nieaktualne..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.