na wstępie chciałem przeprosić za nazwę tematu, ale na prawdę nie miałem pomysłu jak ująć zwięźle mój problem.
Do rzeczy:
Chciałem zrobić skrypt który co sekundę będzie sprawdzał czy zmienna w bazie jest równa 1. Jeśli tak to wykonuje się funkcja która wyświetla odpowiedni komunikat. Dodatkowo jeśli komunikat jest już wyświetlony to ma nie sprawdzać, tylko.. nic na razie nie robić. Robiłem to tak że kod sprawdzał wartość zmiennej komunikat. Jeśli była na TAK(czyli komunikat był już wyświetlony) to nie robił nic, jeśli else - to miał załadować plik w którym sprawdzana była zmienna z bazy.
KOD:
Kod który wykonuje się co sekundę:
<?php if($komunikat == 'TAK') { } else { ?> <script type="text/javascript"> function info() { $().ready(function() { $("div#info").load("info.php"); }); } info(); </script> <?php $komunikat = 'TAK'; } ?>
info.php
<?php require_once 'inc/head.inc.php'; if($wierszyk['transakcja'] == 1) { $h = '<div class="zaproszenie">'; $h .= '<input type="button" class="akceptuj" value="Akceptuj"/>'; $h .= '</div>'; } ?>
No i kłopot jest taki że nie zważając na $komunikat, co sekundę ładuje się również info.php. Czyli tak jakby cały czas else.
Przedstawiłem mój pomysł na to, ale jak zdążyłem zauważyć jest on do kitu. Miło by mi było zobaczyć jakieś szybsze i łatwiejsze rozwiązanie kłopotu. Ja już nie mam do tego głowy

pozdrawiam
damian004