Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js][jquery]plugin do tworzenia tabel
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
f1xer
Witam, mam pewien problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić, otóż potrzebuję rozwiązania które będzie działało w ten sposób:

1. Klikam przycisk/cokolwiek "dodaj element" i w moim dokumencie tworzy się pewien element powiedzmy div
2. klikam znów "dodaj element" i tworzy się obok poprzedniego elementu następny div
3. klikam trzeci raz i tym razem div tworzy się w nowym wierszu
4. klikam czwarty raz i znów div tworzy się w drugim wierszu obok pierwszego elementu.

Czyli takie tworzenie tabeli w locie gdzie mogę zdefiniować sobie ile elementów może być w jednym wierszu. Z tym nie byłoby większego problemu ale, mogę usunąć dowolny element (np. klikając na niego) i chciałbym żeby w tym momencie tabela się przebudowała tak żeby w środku nie została żadna pusta komórka. Najfajniej gdyby ktoś podał link do jakiegoś gotowca (jestem na 95% pewien, że już to gdzieś widziałem) jeżeli nie znacie takiego czegoś to choćby fraza pod jaką mam szukać takiego rozwiązania. A już w ogóle byłoby fajnie gdyby to działało w jQuery.
f1xer
dzięki gg1985, ale stronę z pluginami już raczej w dłuż i w szerz przejrzałem smile.gif
Szymon80
na szybko znalezione
http://webmade.org/kursy-online/div-kurs-css.php

Może z tego coś wyciągniesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.