Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] GET i przekazywanie kilku elementow
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nikos
Witam,
Chciabym przekazac za pomoca linku dane ktore pozwola mi na wyswietlenie z bazy kilku informacji.
Strona jest w Joomla, i pod zakladka kontakt mialy sie tez wyswietlac informacjie dodatkowe. Zakladka kontakt ma adres
  1. /index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=29

W tej zakladce wstawilem tez kod php za pomoca specjalnego modulu do joomla w ktorym mozna wstawiac kod php.
I wszystko jest ok wyswietlana jest informacja np z echo
Problem jest taki ze plik zalaczony poprzez include do adresu kontakt ma pobierac dane poprzez get jednak nie wywietlaj sie potrzebne informacje.
Gdy wpisze natomiast
  1. zobacz_nowe.php?ide=Hpsw10
wtedy wszystko jest ok.
Jak nalezy dopisac
  1. ?ide=Hpsw10
aby plik zobacz_nowe.php odebral potrzebne dane ? czy tak da sie zrobic?
przepraszam za brak polskich znakow ale klawiatura mi na to nie pozwala
zordon
/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=29&ide=Hpsw10

kolejne zmienne dołaczasz do adresu po '&'
nikos
Niestety nie działa przesyłam link
  1. index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=29&ide=Hsa13
i nie zwraca wyników sad.gif może przez to że ten plik jest załączony przez include?
zordon
co ci zwraca var_dump($_GET) ?
nikos
  1. var_dump($_GET['ide']);

Zwraca NULL
zordon
a cala $_GET ? bo jesli nie ma rowniez pozostalych argumentow to znaczy, ze mogles miec gdzies przekierowanie. rozejrzyj sie w kodzie za funkcja header()
nikos
cała zwraca
  1. array(0) { }
zordon
nie znam sie za bardzo na joomli ale strzelam ze te argumenty ktore podajesz wczesniej pewnie przekierowuja cie na inna strone, a to zeruje ci cala tablice $_GET. posledz kod zrodlowy w poszukiwaniu funkcji header().
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.