Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Przerobienie kodu.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mareczko
Cześć, potrzebuję Waszej pomocy w przerobieniu prostego kodu. Jako, że z JS nigdy nie miałem styczności nie radzę sobie z tym. Chciałbym poniższy kod przerobić tak aby funkcja showRecaptcha była od razu wyświetlana a nie tak jak teraz po przyciśnięciu przycisku. Proszę o pomoc.

1. <script type="text/javascript" >
  2. function showRecaptcha(element, submitButton, themeName) {
  3. Recaptcha.create("$key_public", element, {
  4. theme: '$recapt_thme',
  5. lang: '$recapt_lang',
  6. callback: Recaptcha.focus_response_field
  7. });
  8. hideSubmitButtons();
  9. document.getElementById(submitButton).style.visibility = "visible";
  10. }
  11. function hideSubmitButtons() {
  12. document.getElementById('submit_button_1').style.visibility = "hidden";
  13. }
  14. function destroyRecaptchaWidget() {
  15. hideSubmitButtons();
  16. Recaptcha.destroy();
  17. }
  18. </script>
  19. <form method="post" action="">
  20. <input type="button" class="comment_button" value="$lang_plugin_captcha_login_click" {$lang_login_php['login']}" onclick="showRecaptcha('dynamic_recaptcha_1', 'submit_button_1', 'red');"></input>
  21. <div id="dynamic_recaptcha_1"></div> <input name="submitted" style="visibility: hidden" type="submit" class="button" value="{$lang_login_php['login']}" tabindex="4" id="submit_button_1" /></input> <div></div> <input type="button" class="comment_button" value="$lang_plugin_captcha_hide" onclick="destroyRecaptchaWidget();"></input>
  22. </form>
skowron-line
Daj sobie w body zdarzenie onLoad i tam wywołanie funkcji odpowiedzialnej za wyświetlenie.
Mareczko
A możesz mi to napisać? bo na prawdę nie wiem o co chodzi, nigdy nie miałem styczności z JS. Wiem, że nie ładnie tak liczyć na gotowca ale sam sobie w tym wypadku nie poradzęsad.gif
skowron-line
http://republika.onet.pl/13965,15342,2,06-01,kursy.html
Zamiast marudzić to 5min w guglu by nauczyło Cię jak to zrobić. Postaraj się a jak Ci nie wyjdzie to napisz i wklej kod jaki udało Ci się spłodzić, wtedy otrzymasz pomoc.
Mareczko
Przeczytałem i działa. Tylko teraz mam pytanie, w co zamiast <body> moge wrzucic to onLoad. Pytam bo moge jedynie zmienic powyzszy kod, a jak tam dopisze <body> to mam na stronie 2x <body>.
erix
Możesz oddzielić nazwy metod średnikiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.