przygodę z SF zacząłem z półtora miesiąca temu, metodą prób i błędów wiele problemów udało mi się samemu rozwiązać
ale teraz nie potrafię
tworze ContactForm.php, w którym będą pola email i telefon.
potrzebuję, by jedno z tych pól było uzupełnione, oczywiście poprawnie, lub oba poprawnie,
z tym, że pole telefon oprócz minimalnej i maksymalnej długości, oczywiście sprawdza czy w numerze występują same cyfry.
narazie próbuję sam telefon zwalidować, po min, max, required, pattern i nie idzie mi,
po wpisaniu 9 samych "2", ("222222222") powinno numer przyjąc, a wywala mi info Telefon musi się składać z samych cyfr.'
zresztą przykład na stronie http://ml0dy.linuxpl.com/kontakt (tutaj właśnie to próbuję dograć)
prosze o pomoc
'imie_nazwisko' => new sfValidatorString( array('min_length' => 'Minimalna długość - %min_length% znaków', 'required' => 'Musisz wpisać imię i nazwisko')), new sfValidatorString( array('min_length' => 'Minimalna długość - %min_length% znaków', 'max_length' => 'Maksymalnie %max_length% znaków', 'required' => 'Musisz wpisać imię i nazwisko')), new sfValidatorRegex( )), 'email' => new sfValidatorEmail(), 'tresc' => new sfValidatorString( array('required' => 'Musisz wpisać treść wiadomość!', 'min_length' => 'Treść musi zawierać conajmniej %min_length% znaków.')),
swoją drogą, nie wiem jak poźniej mam zwalidować, czy któreś z pól, wstępnie zwalidowanych, jest nie-puste (warunek walidacji - conajmniej jedno z dwóch)