Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html][css][ajax]dynamiczny div obrazek
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dave666
Witam wszystkich.

Mam takie pytanie czasami na stronach jest taki jakby dodatek bo boku strony on sobie lata jak przewija się stroną po kliknięciu często pokazują się w ajaxowym okienku jakies formularze mi chodzi o przekierowanie na inną podstronę tylko taki bajer chciałbym zastosować a nie wiem jak to się zwie od razu mówię nie chodzi mi o to http://theodin.co.uk/blog/ajax/contactable...ery-plugin.html
kapuch
To ja ci mowie - byle jaki kontener (div, span, etc) i position:fixed; no i z-index:9999;
Bez jakis ajaxow sraksow i jquery, zwykly css i slowo klucz "position: fixed;".
  1. .container {
  2. position: fixed;
  3. left: 0px;
  4. top: 20px;
  5. background: #dbc;
  6. border: 1px solid #000;
  7. width: 200px;
  8. height: 150px;
  9. margin: 0px;
  10. padding: 5px;
  11. z-index: 999;
  12. }

1. <div class="container"><a href="jakas_strona.html">Link</a></div>

Pisze z glowy, ale raczej niczego nie pominalem.
dave666
Super dzięki za podpowiedz masz zupełnie racje tak dużo lepiej wygląda smile.gif i mam takie pytanie znasz jakiś dobry kurs css chodzi mi co robią funkcje z-index: 999; position: fixed;

już wiem position: fixed; - przyczepienie danego elementu w stałym miejscy nie działa ta opcja w ie6 rozwieszenie dla ie6 tu

z-index:999; tez juz wiem tylko nie wiem czemu 999
tu link do tego TU
kapuch
Cytat(dave666 @ 27.06.2010, 20:03:39 ) *
Super dzięki za podpowiedz masz zupełnie racje tak dużo lepiej wygląda smile.gif i mam takie pytanie znasz jakiś dobry kurs css chodzi mi co robią funkcje z-index: 999; position: fixed;

już wiem position: fixed; - przyczepienie danego elementu w stałym miejscy nie działa ta opcja w ie6 rozwieszenie dla ie6 tu

z-index:999; tez juz wiem tylko nie wiem czemu 999
tu link do tego TU

Czemu 999? Strzelilem.
Tak dla bezpieczenstwa, bo gdyby na stronie znalazl sie jakis element z duzym z-index, np 99,200,998, to i tak ten twoj div bedzie na 1szym planie.
W przeciwnym wypadku, podczas scrollowania strony, ten inny element by zaslanial twojego diva.
Bawiles sie kiedys w np. photoshopie? To dziala na podobnej zasadzie jak layers/warstwy.
awerd95
Dobry kurs CSS http://www.kurshtml.boo.pl/css/index.html
dave666
Photoshopa znam bardzo dobrze i z góry dziękuję za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.