PROBLEM: jest sobie aplikacja www do obsługi spedycji. Podczas wprowadzania danych przesyłki, z poziomu strony www ma być możliwość - poprzez kliknięcie na jakimś przycisku -zrobienie zdjęcia przez podłączony do komputera aparat fotograficzny.
Żeby nie było, że proszę o gotowca, mam już podłączone rozwiązanie z przechwyceniem obrazu/zdjęcia z kamery podłączonej do komputera (poprzez flash). Problem tylko w tym, że ten sposób zapisania obrazu - choć działa bez problemu - nie daje zdjęcia w porządanej jakości i rozdzielczości - obraz z kamery USB jest zbyt kiepski (niska rozdzielczość).
Wiem, że można po prostu zrobić zdjęcie aparatem, zgrać fotki na kompa, a potem je załączyć podczas wprowadzania paczki w systemie. Rzecz jednak w tym, że chcemy ten proces bardziej zoptymalizować, przyspieszyć. Wiem że jest protokół PTP, dzięki któremu niektóre programy pozwalają zdalnie obsługiwać wybrane modele aparatów fotograficznych - można zrobić zdjęcie "zdalnie" - poprzez wciśnięcie przycisku w programie, a nie spustu migawki w aparacie.
Czy spotkaliście się z jakimiś rozwiązaniami tego problemu w wersji na PHP/JAVA/FLASH?
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi