Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygląd i funkcjonalność strony
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
LordWroobel
Witam smile.gif

Powiedźcie co sądzicie o tej stronce ;P

www.4user.pl

Pozdrawiam all smile.gif

Demo user:

e-mail: demo@4user.pl
Hasło: demouser
Lars_18
A o co konkretnie chodzi? O wygląd? Jak dla mnie bardzo minimalistyczny, co nie znaczy że brzydki (mi w sumie takie odpowiadają). Wg mnie dobrze by było żeby bloki menu i treści rozciągały się, albo przynajmniej miały razem gdzieś około 1000px, bo te 800px (mierzyłem na szybko) to trochę za mało. Niektóre elementy są niewyrównane, jak klikam tam gdzie jest login i hasło tekst nie znika (czyli takie dodatkowe utrudnienie). Jest to trochę wykonane niedokładnie (błędy, brak polskich znaków diakrytycznych)...i możliwości trochę mało (do czego ma być ten panel logowania, bo w porównaniu do typowych CMSów funkcji jest mało. No ale mimo wszystko w porządku, tylko że tych reklam za dużo (po co one tam są?). Co do kodu...menu powinno być wykonane na liście wypunktowaniej, nie na liście definicji (bo jakie to definicje?), poza tym widzę jakieś krzaki w meta, dziwnie są wyrównane dwukropki (w jednej linii, bez sensu).

EDIT: sorry, nie zauważyłem tytułu.
erix
A jest tu co oceniać, jak to jest gotowy styl...?
LordWroobel
No tak, ale mi chodzi o całokształt, o działanie skryptu etc. smile.gif
erix
Ach, jak edytowałeś minutę temu, to się teraz nie dziwię... sleep.gif

Szczerze, to nie mam pojęcia, co jest na tej stronie... Sloty do AdTaily?
LordWroobel
Masz konto Demo smile.gif zaloguj się i się wypowiedz, a nie się nabijasz...
erix
Się nie nabijam:
  • pierwsze wrażenie po wejściu na stronę jest najważniejsze
  • nie chce mi się liczyć, ale na oko jestem w stanie powiedzieć, że większa część strony, to jednak reklamówki (bez logowania)
  • najważniejsze - nie widzę, PO CO miałbym rejestrować tam konto i się ew. logować. FYI ciężko jest przekonać ludzi do rejestracji

poza tym, nie rozumiem, gdzie tu widzisz nabijanie, skoro to nie tylko moja opinia:
Cytat
i możliwości trochę mało (do czego ma być ten panel logowania, bo w porównaniu do typowych CMSów funkcji jest mało. No ale mimo wszystko w porządku, tylko że tych reklam za dużo (po co one tam są?)
karol33
właśnie wszedłem na tą stronę pojawił mi się słupek informacji i tyle....nikt ci sie nie zarejestruje na takim czymś bo szkoda mu bedzie czasu
Fifi209
Szablon - darmowy, w dodatku nie szukałeś go zbyt długo.
Reklamy - więcej ich niż treści.
HTML - np. w statystykach walisz śliczną tabelkę ;|
Adresy URL - brak przyjaznych adresów URL
Javascript - brak AJAXA, w miejscach takich jak rejestracja aż prosi się o walidację przed przesłaniem do serwera całego formularza.

Ocena 1.5/10
SHiP
Wchodzę i widzę:
Cytat
Aktualnie Surfuje:
1

Wybacz, ale to nie większa twojej pozycji. Mówienie komuś, że tylko on w danej chwili odwiedza stronę to nie najlepszy pomysł. Wychodzi na to, że portal jest słaby i dlatego nikt na niego nie zagląda.

I obok ...

Darmowa rejestracja i prowadzenie konta (jak wszędzie)
Do 25056 punktów na dobę dla kont Basic (po co są te punkty?)
Do 59616 punktów na dobę dla kont PRO (po co są te punkty?)
5 stron dla kont Basic (jakich stron?)
b/o stron dla kont PRO (jakich stron?)
Ratio 4:2.9 dla kont Basic (do czego jest to ratio?)
Ratio 4:6.9 dla kont PRO (do czego jest to ratio?)
10 sekundowy surf time, zapewnia wyłapanie wejśc przez większośc statystyk. (nie jestem specjalistą od marketingu/pozycjonowania ale nie rozumiem tego zdania co daje mi świadomość, że inni "zieloni" też tego nie zrozumieją)

Google BOT lubi strony częsciej odwiedzane! Więc nie czekaj zarejestruj się i kożystaj za darmo już teraz!!!

Ja to rozumiem tak, że oferujecie bota, który będzie wchodził na moją stronę np. mojego bloga http://srodek.info i w ten sposób nabijecie mi pozycję w google. W zależności od rodzaju konta odwiedzać będziecie różną liczbę stron. Jeśli tak lub nie zrób jakiś slider z konkretnymi informacjami. Jak całość działa.

Zgadzam się z poprzednikami, nie wiadomo po co jest ta strona. Nie ma żadnej informacji po co miałbym się rejestrować, a ja tak po prostu mojego maila komuś nie podam...

PS:
Cytat
Napisał: prO^woKator

I na myśl przychodzi "Gimnazjum". Podpisz się normalnie, imieniem i nazwiskiem lub "zespół example.com"
awerd95
Na str. głównej literówka:
Cytat
Google BOT lubi strony częsciej odwiedzane! Więc nie czekaj zarejestruj się i kożystaj za darmo już teraz!!!

Powinno być korzystaj
LordWroobel
Cytat
Ja to rozumiem tak, że oferujecie bota, który będzie wchodził na moją stronę np. mojego bloga http://srodek.info i w ten sposób nabijecie mi pozycję w google. W zależności od rodzaju konta odwiedzać będziecie różną liczbę stron. Jeśli tak lub nie zrób jakiś slider z konkretnymi informacjami. Jak całość działa.

No tak to nie działa ^^

Pozmieniam to i owo. I napiszę "solider" na jaki przystało.

Cytat
I na myśl przychodzi "Gimnazjum". Podpisz się normalnie, imieniem i nazwiskiem lub "zespół example.com"

Poprawiłem na

Zespół 4user.pl

Cytat
Javascript - brak AJAXA, w miejscach takich jak rejestracja aż prosi się o walidację przed przesłaniem do serwera całego formularza.

Postaram się zrobić AJAX'ową rejestrację winksmiley.jpg Dzięki za pomysł. ;P

Cytat
Na str. głównej literówka:

Cytat

Powinno być korzystaj

Dzięki za zwrócenie uwagi już poprawiłem...

Dzięki wszystkim za propozycje/ wyłapane błędy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.