Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwny problem z grafiką
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
analfabeta11
Witam serdecznie!
Siostra poprosiła mnie abym zobaczył do stało się z jej komputerem.
Od pewnego czasu ma jakieś dziwne paski itp na ekranie. Wyczyściłem jednostkę centralną i na jedno uruchomienie problem zniknął. Wszystko było ładnie. Lecz już przy następnym problem pojawił się znowu. Reinstalacja systemu nie pomogła. Kiedy zainstalowałem sterowniki graficzne komputer całkowicie sfiksował. Teraz nie ma żadnej możliwości ruchu nawet myszką.
Karta graficzna to gf 8500GT.
Chcę się upewnić czy to na 100% wina karty graficznej.
Poniżej screeny:

Przy instalacji systemu:

Po instalacji:

Przy instalacji sterowników graficznych:

Po ponownym uruchomieniu komputera(jedyna możliwość) :

Proszę o rzetelne opinie smile.gif

PS: Wiem, że temat jest źle nazwany, ale nie miałem innych pomysłów.
bim2
Zobacz parę tematów niżej mój problem z GT 9600 winksmiley.jpg Karta graficzna spalona na mój rozum. Zostaje próba gwarancji albo kupno nowej. tongue.gif
l0ud
Spróbuj wyciągnąć i bardzo dokładnie przeczyścić kartę graficzną. Wygląda jednak to na coś z stylu zimnego lutu na kości pamięci karty.

Jeżeli nie masz już gwarancji, spróbuj ją upiec winksmiley.jpg co może pomóc na jakiś czas.
kwiateusz
ja bym jeszcze jej bios przeflashował, kiedys mialem taki przypadek z 6600gt jak sie bawiłem overclockingiem, przy świeżym biosie wszystko znikło jak ręką odjął
kapuch
Zgaduje ze przy probie naprawy posmarowales procesor karty graf pasta srebrna.
Bardzo dawno temu, kiedy jeszcze nie wiedzialem ze pasty moga przewodzic prad, nawalilem do swojego radeona wlasnie taka paste i efekt byl bardzo podobny - u mnie pomogla kapiel w goracej wodzie z dodatkiem plynu do naczyc i oczywiscie dokladne wysuszenie i pozbycie sie najdrobniejszych opilkow srebra/czy czegos tam innego.
Wtedy odratowalem swojego radeonka, tyle ze przy starcie stystemu wyrzucal od czasu do czasu pare artefaktow, ale to tylko przy starcie, pozniej juz bylo wszystko ok.
Radeon nawet nie doczekal zgonu, bo zmienilem calego kompa z racji postepu cywilizacyjnego, a nie z racji awarii smile.gif
Sprobuj go dokladnie umyc, wyczyscic i wysuszyc, a wtedy zobaczysz, moze pomoze? Nic nie tracisz.
analfabeta11
Bardzo wam wszystkim dziękuję za odpowiedzi. Karta graficzna była spalona, lecz nie miała gwaracji i trzeba było nową zamawiać sad.gif
Jeszcze raz dziękuję!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.