Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z kolejnym warunkiem dodanym do adresu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mefiuu
Witam ponownie. Przy pisaniu niedawno wspomnianej strony nastąpił kolejny problem. W pliku admin.php trzymam 9 opcji, w formie tabelki i do każdej odwołuję się poprzez np. $_GET['users']==view, czyli np:
  1. if ($_GET['users']==view) {
  2. echo "Wyświelt userów!";
  3. }

Działa ok. Po wyświetleniu wszystkich userów mam obok każdego z nich opcje "edytuj" i "usuń". Dodałem do tych linków adresy kolejno
  1. <a href=\"?edit=".$row['id']."\">Edytuj</a>

i analogicznie usuń. W tym rzecz, że nie da rady tego połączyć z wcześniejszym admin.php?users=view. Wiem, że istnieje takie połączenie jak np. admin.php?users=view&edit=1 ale nie wiem jak to połączyć ani pod jakim zapytaniem szukać tego w google'ach ani w manualu. Próbowałem różnych cudów, których tu nie zamieszczę (wybaczcie, to było śmieszne winksmiley.jpg ). Czy może mnie ktoś nakierować jak połączyć te dwa warunki $_GET ze sobą? Dziękuję.
Maxik
1.
  1. if ($_GET['users']=='view') {
  2. echo "Wyświetl userów!";
  3. }

2.
  1. <a href=\"&edit=".$row['id']."\">Edytuj</a>
Blame
Normalnie? Skoro wiesz, że łączy się znakiem ampersand to dlaczego w linku który podałeś masz na początku pytajnik? tongue.gif
Mefiuu
hmmmm... dodałem tak:
  1. if($_GET['users']=='yes') {
  2. // wyświetl userów i dodaj linki do edycji
  3. }

link mam taki admin.php?users=yes.
link do edycji dodaję tak :
  1. <a href=\"&edit=".$row['id']."\">Edytuj</a>

po czym odwołuję się do niego poprzez:

1. if ($_GET['edit']==$row['id']) {
  2. // edycja usera
  3. }

ale przeglądarka mi wywala błąd strony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.