Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] ? Alert o zabezpieczeniach
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
ktuvok
Napisałem nieduży systemik w oparciu o php+MySQL. Teraz podłączam grafę zrobioną przez grafika. Składają się na nią zwykłe elementy html oraz flash - zwyczajny .swf. Mniej więcej ta sama grafika jest we wszystkich ekranach.

Co jakiś czas - nieregularnie i w sumie niezależnie od tego, w którym miejscu systemu akurat jestem - przed wyświetleniem strony IE 6.0 wyrzuca mi komunikat:

"Ta strona zawiera potencjalnie niebezpieczne dane dla formantu ActiveX. Obecne ustawienia zabezpieczeń uniemożliwiają uruchamianie formantów w taki sposób. W wyniku tego strona może być wyświetlana niepoprawnie.".

Po kliknięciu OK ładuje się wszystko oprócz flasha... Co jest źle zrobione? Nie znam się na grafice - czy coś trzeba poprawić, czy to tylko moja przeglądarka siada?

Pozdrawiam,
K
dr_bonzo
Jak sam piszesz:
Cytat
(...) przed wyświetleniem strony IE 6.0 wyrzuca mi komunikat:

"Ta strona zawiera potencjalnie niebezpieczne dane dla formantu ActiveX. Obecne ustawienia zabezpieczeń uniemożliwiają uruchamianie formantów w taki sposób. W wyniku tego strona może być wyświetlana niepoprawnie.".

-- IE wyswietla ci ten komunikat, jest to kwestia odpowiedniej konfiguracji IE. Narzedzia > Opcje internetwe > Zabezpieczenia i wybierz Poziom niestandardowy -- pobaw sie ustawieniami z ActiveX w nazwie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.