Stosuję kilka połączeń z mysql na mojej stronie.
Plik config.php (odpowiada za łączenie się)
<?php $login = ''; $haslo = ''; $host = ''; $baza1 = ''; $baza2 = ''; $baza3 = ''; if ($polaczenie1){ if ($db1){ }else{ $wiadomosc .= '<font color="red">Błąd podczas łączenia z bazą danych strony!</font><br>'; } }else{ $wiadomosc .= '<font color="red">Błąd podczas łączenia z bazą danych strony!</font><br>'; } if ($polaczenie2){ if ($db2){ $poldb = 1; }else{ $wiadomosc .= '<font color="red">Błąd podczas łączenia z bazą danych gry21!</font><br>'; } }else{ $wiadomosc .= '<font color="red">Błąd podczas łączenia z bazą danych gry!</font><br>'; } if ($polaczenie3){ if ($db3){ $poldb2 = 1; }else{ $wiadomosc .= '<font color="red">Błąd podczas łączenia z bazą danych gry!5</font><br>'; } }else{ $wiadomosc .= '<font color="red">Błąd podczas łączenia z bazą danych gry!</font><br>'; } ?>
i plik który z tego korzysta:
<?php include ('includes/config.php'); $p_konfiguracja = "SELECT * FROM konfiguracja"; ?>
Otrzymuję błąd: "Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files (x86)\WebServ\httpd-users\php\prosta\index.php on line 7"
Ktoś ma jakieś pomysły? Użyłem przecież w zapytaniu identyfikator połączenia - "$polaczenie1". Wygląda mi to na błąd właśnie z tymi identyfikatorami połączeń.