Problem wyglada nastepujaco:
Chce zrobic "logowanie do innej strony" czyli np. na swojej stronie moge zalogowac sie do kazdego forum - oczywiscie do kazdego osobny skrypt logowania. Do rzeczy:
Mam jakis formularz: (wazne jest miejsce hashy "########" )
<form action="#############" method="post" name="loginFormElement"> <div class="form-login"> <div class="input"> <input type="text" value="" id="name" name="username" maxlength="30" /> </div> <div class="input"> <input type="password" value="" name="password" maxlength="32"/> </div> <div> <input type="submit" class="button btn-login" onclick="document.forms['loginFormElement'].submit();return false;" value="Login" /> </div> </div> </form>
i do tego chce zrobic takie cos :
a ) w miejsce "###########" daje jakies "form.php" a DOPIERO W TYM FORM wstawiam jakis skrypcik, ktory mi wchodzi na strone logowania danej strony np. "forum.wp.pl/user/login" <<<< jak wejsc na ta strone symulujac "submit" poprzedniego formularza? czyli dajac dane username i password ($_POST['username'] i $_POST['password']) -- czyli normalnie w orginalnym formularzu w miejscu "#######" bylo "forum.wp.pl/user/login"
b ) w miejsce "###########" daje orginalne "forum.wp.pl/user/login" - formularz jest poprawnie wysylany, ale zeby mial dwie akcje - np. otwiera z tymi samymi parametrami dwie rozne strony - jedna moze byc skryptem
z gory OGROMNE dzieki za pomoc, bo o ile zawsze wszystko w googlu znajduje, tak teraz zadna kombinacja slow kluczowych nie dala mi dobrego wyniku > prosilbym o konkretne przyklady o ile to mozliwe
peace!