Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS] Text centralnie na środku i po prawej w tej samej linii
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Elber
Witam, mam problem. Próbuję zrobić, aby na belce, centralnie na środku pojawił mi się text oraz w tej samej linii po prawej stronie, ale gdy po prawej coś wyświetlę, to automatycznie text ze środka obsuwa mi się w lewo:

1. <div style="height: 29px; background-image: url('images/czarna_belka.jpg'); background-repeat: repeat-x; line-height: 29px; font-family: Verdana, Arial, sans-serif; text-align:center;">
  2. <font color="white">Text centralnie na środku</font>
  3. <font style="float:right; padding-right:5px; font-size:10px; color:#ffffff;">Text po prawej stronie</font>
  4. </div>
askone
Hej

Nie dam Ci odpowiedzi na Twe pytanie,a le zwrócę uwagę, że znacznik <font> jest już przestarzały. Lepiej zastosuje zwykłego <div>, <span> lub nawet <p>, odpowiednio ostyluj font dla tego/tych elementów i już

ps. Poczytaj o własności css "float"

Pozdrawiam

Elber
Czytałem o float ale nic sensownego nie wymyśliłem
Stef@n
to słabo czytałeś. Zobacz to:
  1. <div style="width: 500px; margin: auto; border: 1px solid black; height: 29px; background-image: url('images/czarna_belka.jpg'); background-repeat: repeat-x; line-height: 29px; font-family: Verdana, Arial, sans-serif; text-align:center;">
  2. <div style="float:left; width: 335px; border: 1px solid black; padding-right:5px; font-size:10px; color:red;">Text centralnie na środku</div>
  3. <div style="float:right; width: 145px; border: 1px solid black; padding-right:5px; font-size:10px; color:red;">Text po prawej stronie</div>
  4. </div>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.