Mam drobny problem, jako moja wiedza z js jest dość marna, otóż mam w tabelce wypisane elementy, i każdy z nich ma button 'usuń'
oczywiście przekazywane to jest odpowiednim parametrem $_GET do usunięcia. Jednak ustawiłem jeszcze że po kliknięciu wyskakuje okienko z zapytaniem czy chce usunąć. I problem polega na tym że chcę aby po kliknięciu w tym okienku na 'tak' przekierowało mnie na odpowiedni adres.
Innymi słowy po kliknięciu buttona -> pokazuje się okienko tak/nie i chcę żeby po kliknięciu na tak przenosiło na stronę podaną jako link z buttona.
Oto kod:
..... <div class="widget modal" id="simpledialog"> <section> <form action="" method="POST" /> <p> Czy na pewno chcesz usunąć ten wpis? </p> <!-- yes/no buttons --> <p> </p> </section> </div> <script> $(function () { var triggers = $(".modalInput").overlay({ // some mask tweaks suitable for modal dialogs mask: { color: '#000', loadSpeed: 200, opacity: 0.5 }, closeOnClick: false }); var buttons1 = $("#simpledialog button").click(function(e) { var yes = buttons1.index(this) === 0; if (yes) { // czyzby tutaj cos do wykonania ? } }); }); </script>