Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [cron] Jak wykonać poprawnie skrypt
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mikolaj.on
Witam mam serwer z Cronem znalazłem do niego http://pomoc.ovh.pl/ZadaniaCron
Niestety mam problemy z tym że nie wiem jak nazwać plik i jaki w nim umieścić skrypt... Prosił bym o Jakieś informacje
Ulysess
:|
nazywasz plik jak chcesz i wstawiasz tam normalnie plik php (o rozszerzeniu php). cron to nic innego jak wykonywanie sie skrypty php określonej porze dnia/tygodnia/miesiąca
Mikolaj.on
Cytat(Ulysess @ 6.02.2011, 17:04:43 ) *
:|
nazywasz plik jak chcesz i wstawiasz tam normalnie plik php (o rozszerzeniu php). cron to nic innego jak wykonywanie sie skrypty php określonej porze dnia/tygodnia/miesiąca

Zrobiłem tak pisze że robi al nie działa

Może jakiś przykład na skrypt to sprawdzę Czy działa
Ulysess
skąd wiesz że nie działa questionmark.gif ustawiłeś dla wszystkich dni miesiąca i wszystkie godziny questionmark.gif to jest normalny harmonogram gdzie ustawiasz kiedy i o której ma się wykonywać, chyba nie sądzisz że to samo co chwile się wykonuje questionmark.gif ..
Mikolaj.on
Cytat(Ulysess @ 6.02.2011, 17:42:32 ) *
skąd wiesz że nie działa questionmark.gif ustawiłeś dla wszystkich dni miesiąca i wszystkie godziny questionmark.gif to jest normalny harmonogram gdzie ustawiasz kiedy i o której ma się wykonywać, chyba nie sądzisz że to samo co chwile się wykonuje questionmark.gif ..

Co godzine da się ustawić żeby sie wykonywało. Zrobiłem skrypt który powinien zapisać plik w momęcie wywołania

.
Hekko
A jak ręcznie go wywołasz to działa?
Pokaż screen z zadań cron, jak ustawiłeś.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.