Witam mam serwer z Cronem znalazłem do niego http://pomoc.ovh.pl/ZadaniaCron Niestety mam problemy z tym że nie wiem jak nazwać plik i jaki w nim umieścić skrypt... Prosił bym o Jakieś informacje
Ulysess
6.02.2011, 17:04:43
:| nazywasz plik jak chcesz i wstawiasz tam normalnie plik php (o rozszerzeniu php). cron to nic innego jak wykonywanie sie skrypty php określonej porze dnia/tygodnia/miesiąca
Mikolaj.on
6.02.2011, 17:31:55
Cytat(Ulysess @ 6.02.2011, 17:04:43 )
:| nazywasz plik jak chcesz i wstawiasz tam normalnie plik php (o rozszerzeniu php). cron to nic innego jak wykonywanie sie skrypty php określonej porze dnia/tygodnia/miesiąca
Zrobiłem tak pisze że robi al nie działa
Może jakiś przykład na skrypt to sprawdzę Czy działa
Ulysess
6.02.2011, 17:42:32
skąd wiesz że nie działa ustawiłeś dla wszystkich dni miesiąca i wszystkie godziny to jest normalny harmonogram gdzie ustawiasz kiedy i o której ma się wykonywać, chyba nie sądzisz że to samo co chwile się wykonuje ..
Mikolaj.on
6.02.2011, 19:41:49
Cytat(Ulysess @ 6.02.2011, 17:42:32 )
skąd wiesz że nie działa ustawiłeś dla wszystkich dni miesiąca i wszystkie godziny to jest normalny harmonogram gdzie ustawiasz kiedy i o której ma się wykonywać, chyba nie sądzisz że to samo co chwile się wykonuje ..
Co godzine da się ustawić żeby sie wykonywało. Zrobiłem skrypt który powinien zapisać plik w momęcie wywołania
.
Hekko
6.02.2011, 23:22:47
A jak ręcznie go wywołasz to działa? Pokaż screen z zadań cron, jak ustawiłeś.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.