awerd95
16.02.2011, 20:15:55
I znowu przychodzę do was z nowym projektem. Proszę o szczerą ocenę, w skali 0-10 (sugestie mile widziane).

w miejsce avatara będzie moje zdjęcie, a praca (chodzi o wyświetlony projekt w ramce) jest tylko przykładowa jak by sie ktoś chciał i tego doczepic
Fifi209
16.02.2011, 20:40:14
Wygląda to całkiem schludnie, jednak dałbym zdjęcie prawdziwego ołówka i długopisu - ładniej by to wyglądało.

Nie potrafię też odnaleźć funkcji tego czegoś w lewym dolnym rogu (takie okrągłe)
6/10 - jak poprawisz będzie więcej.
sazian
16.02.2011, 21:40:20
to okrągłe to filiżanka z kawą

proponowałbym ją obrócić tak żeby bok było widać
awerd95
16.02.2011, 21:53:35
fifi209 jak znajdę taki ołówek i długopis to na pewno poprawię, filiżanka kawy miała odwzorować i wprowadzić w klimat jakby osoba wchodząca na stronę znalazła się na wprost biurka webmastera
sazian też o tym myślałem ale biały kolor filiżanki zlewa się z resztą głównej części strony
Daiquiri
16.02.2011, 22:11:30
Zwykle listuję wszystkie + i - pracy, ale tym razem pokuszę się o opis. Zasadniczo kilka lat temu przejadły mi się portfolia a la biurko (ołówki, kawa, kartki papieru i wszystkie w rzucie z góry) - nie zrozum mnie źle, praca jest schludna, ale nie taka jest (moim zdaniem) funkcja portfolio. Ogólnie rzecz biorąc podstawą powinna być prezentacja prac i banalna nawigacja (na pewno nie na dole strony). Całość może być z powodzeniem minimalistyczna, wszak w oczy powinny się rzucać wyłącznie Twoje prace

.
Ogólnie rzecz biorąc nie bardzo mi się widzi takie portfolio. Uważam, że zdecydowanie lepiej, zarówno z funkcjonalnego jak i estetycznego punktu widzenia, ogląda się najpierw stronę z portfolio (w postaci np. miniatur prac) niż strony głównej, która nic nie wnosi do tematu.
@fifi209
Chyba kawy nie pijasz za często
awerd95
17.02.2011, 15:11:23
Daiquiri w twojej wypowiedzi jest wiele racji, przyznaje ale zawsze tworzyłem normalne strony, chciałem poeksperymentować, można by tak powiedzieć że była ona projektem dla oderwania się od rzeczywistości.
Pracuję aktualnie nad wersja "normal" typu menu, top, center i foot.
Oceni ktoś jeszcze?
cniak
18.02.2011, 15:37:40
Cytat(Daiquiri @ 16.02.2011, 22:11:30 )

Uważam, że zdecydowanie lepiej, zarówno z funkcjonalnego jak i estetycznego punktu widzenia, ogląda się najpierw stronę z portfolio (w postaci np. miniatur prac) niż strony głównej, która nic nie wnosi do tematu.
No nie do końca masz rację, ponieważ są suwaki do portfolio z danymi (strona, technika)
@topic
moim zdaniem strona wygląda ciekawie i przejrzyście. Może kawę bym jakoś obrucił bo na samym początku myślałem, że to lupa

Możesz dodać efekt odbicia się kropli wtedy by całkiem inaczej wyglądało
Daiquiri
18.02.2011, 19:50:21
Cytat(cniak @ 18.02.2011, 15:37:40 )

No nie do końca masz rację, ponieważ są suwaki do portfolio z danymi (strona, technika)
W czym nie mam racji (pomijając fakt, że zdanie zaczyna się od "uważam")? Że lepiej ogląda się portfolio niż stronę główną na której nic nie ma? Kompletnie nie rozumiem co masz na myśli pisząc o suwakach, bo jeżeli mówisz o sliderach do przewijania prac - to nie wyobrażam sobie oglądania czyjegoś portoflio w tym formacie - bo to po prostu istny koszmar.
awerd95
18.02.2011, 20:51:57
Postanowiłem że wydłużę pracę, tzn. pod slajdami będzie tekst o mnie, a szczegółowa informacja o moich projektach będzie na stronie portfolio. Praca nie będzie stałej wysokości, będzie wydłużana w zależności od informacji zawartych na danej podstronie.
gszesiek
21.02.2011, 00:51:46
6
Trochę pusto.
Nie pasuje mi kawa i długopis z ołówkiem do całości. Ogólnie to lubię oglądać takie strony, ale u Ciebie brakuje mi biurka itp.
darko
25.02.2011, 03:38:40
A mi się podoba, kawę od razu rozpoznałem, pewnie dlatego, że jestem kawoszem. Dodałbym do menu sekcję "Oferta", gdzie zamieściłbym zakres oferowanych usług i technologie/środowisko robocze. Ten napis na samej górze taki metaliczny, nie pasuje do całości, bardziej widziałbym biały, w każdym razie jednolity. Chmurka z lorem ipsum jest trochę za duża względem reszty treści. Nie pasują mi cienie w okolicy kubka z kawą i przyborów do pisania, jedne cień jest pod kawą, a kolejne nad ołówkiem i długopisem, co przy założeniu jednej lampki biurowej i stałego punktu doświetlenia jest niekonsekwencją. Ogólnie oceniam projekt na 7/10.
hmm byłbym przysiągł, że już to gdzieś widziałem w wersji pociętej i działającej....
awerd95
14.03.2011, 20:50:50
Niestety muszę Cię zmartwić ale to layout mojego autorstwa
Nowa zakodowana wersja layoutu
http://awerd95.nino.pl/
konole
14.03.2011, 22:45:09
Cytat(awerd95 @ 14.03.2011, 20:50:50 )

http://awerd95.nino.pl/Jeśli mam być szczery to... całkowicie beznadziejny układ strony.
Kujski
14.03.2011, 22:50:29
Wg mnie ten wcześniejszy był dużo lepszy. Tutaj hmmm. szaro, buro i ponuro. Do tego układ strony jest bardzo nieprzemyślany. I po co ta szeroka belka między realizowanymi projektami?
Polecam poczytać.
Sleqqus
11.04.2011, 21:01:30
A mi się podoba. Kawa jest bardzo fajnie zrobiona. ;D
Aylard
17.04.2011, 23:07:03
Ciekawe, jednak dodaj więcej tekstur by wyglądało bardziej realistycznie.
Osobiście się,mi podoba:/
Cytat(awerd95 @ 14.03.2011, 21:50:50 )

http://awerd95.nino.pl/Ochoch, ma Pan na to jakieś patenty- takich layoutów jakich niby Pan jest autorem jest tysiące,może miliony.
knife
5.05.2011, 13:57:14
Niestety, ale nie ma efektu powalającego ..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.