Wyglądało to mniej więcej tak dla sesji:
<?php if($administrator == 1) { include ("sekcje/sekcja.kategorie.php"); include ("sekcje/sekcja.lista_czynnosci.php"); include ("sekcje/sekcja.test.php"); include ("sekcje/sekcja.kurs_euro.php"); } ?>
<?php if($administrator == 0 and $user>0) { include ("sekcje/sekcja.kategorie_user.php"); include ("sekcje/sekcja.lista_czynnosci_user.php"); } ?>
Dla sekcji :
<?php if($administrator == 1 and $sekcja == "klienci") { include ("sekcje/sekcja.klienci.php"); include ("sekcje/sekcja.grupy.php"); } if($administrator == 1 and $sekcja == "klienci_dodaj") { include ("sekcje/sekcja.klienci_dodaj.php"); } if($administrator == 1 and $sekcja == "grupy_dodaj") { include ("sekcje/sekcja.grupy_dodaj.php"); } if($administrator == 1 and $sekcja == "klienci_edytuj") { include ("sekcje/sekcja.klienci_edytuj.php"); } if($administrator == 1 and $sekcja == "grupy_edytuj") { include ("sekcje/sekcja.grupy_edytuj.php"); } if($administrator == 1 and $sekcja == "producent_dodaj") { include ("sekcje/sekcja.producent_dodaj.php"); } if($administrator == 1 and $sekcja == "producent_edytuj") { include ("sekcje/sekcja.producent_edytuj.php"); } ?>
Jak by to można było zoptymalizować ?
Zmienna trafia przez adres i instrukcja wczytuje mi prawidłowy boks. A jak można postapić z kilkoma boksami ? Musi być pętla, chciałbym aby nie tworzyć 100 boksów, tylko jeden jako wzór, bo są takie same, spójdzcie na obrazek może będzie wiedzieć o co mi chodzi.

Uploaded with ImageShack.us
Od boksów na stronę byłyby parametry w bazie sterowane z panelu.
I tak dalej jeśli jeden to pokaż jeśli zero to nie.
Boksy mam w katalogu sekcje i includuje, chciałbym wypisać je pętlą, z warunkiem jeśli to ta sekcja to stwórz mi taki boks i podstaw dane do niego.
Taki boks wygląda :
<div class="modul"> <div class="head"> <p>Kurs Euro z NBP</p> </div> <div class="clear"></div> <div class="mcon"> <table class="modul"> <tbody class="modul"> <tr> <td class="lewo"></td> <td class="con4"> <div class="content"> Kurs Euro: <?php <td class="x2">(.*)</td>#', $www, $kurs, PREG_PATTERN_ORDER); //print_r($kurs); ?> </div> </td> <td class="prawo"></td> </tr> </tbody> </table> <div class="dol4"></div> </div> <br /> </div>
Ten kurs działa, jak ktoś chce może sobie pobrać ten kod, nie ma problemu sam zleciłem za 10 złotych.
I długości tych boksów są 3 różnych rodzaji na środek, lewo, środek długi.
For ma tworzyć boks tyle razy, ile w bazie jest rekordów z polem idboksa 1 powiedzmy.
Czy to trudne i optymalne ?