W głównym pliku php, po wpisaniu frazy, wysuwają mi się pozycje uzyskane z bazy, po kliknięciu w element wyświetlany jest jako value w polu input. proste.
Wszystko działa ślicznie pięknie bez zarzutów jeżeli wybiorę z listy pozycję np. typu: to jest pierwszy przykład.
Natomiast skrypt zachowuje się bardzo dziwnie i nie pokazuje mi w polu input zawartości bazy jeżeli wybiorę rekord typu: to jest "drugi" przykład.
Podsumowując -> skrypt działa poprawnie tylko wtedy gdy wybiorę stringa bez cudzysłowiów...jeżeli w liście pojawi się słowo w cudzysłowiu...sypie się.
1. myslałem że coś z kodowaniem, zmieniałem, kombinowałem ale zmiany nic nie dały.
2. potem myślałem że coś w tej linii jest nie tak, że któreś cudzysłówia czy apostrofy się wykluczają...ale nie widze tu błędów...
echo "<li style='list-style-type:none; padding:3px;' onClick='fill(\"".$result->nazwa_firmy." , nip: ".$result->nip."\");'>".$result->nazwa_firmy." , nip: ".$result->nip."</li>";
Nie wiem...macie jakieś pomysły? Jak trzeba to mogę wrzucić część skryptu ale powiedzcie co.
Pozdrawiam,
RyaN.