Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Dzienniczek ucznia online
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
patrick1989
Witam!

W ramach pracy inżynierskiej chciałbym wykonać coś w rodzaju dziennika online, otwieranego z przeglądarki.
Byłby admin, który wprowadzałby oceny oraz userzy, którzy mieliby tylko dostęp do swoich rekordów read-only, oczywiście też chciałbym zrobić jakiś podział na semestry itd.

Jakich narzędzi, mechanizmów użyć, by poszło to w miarę łatwo i sprawnie?

Będzie to trudne zadanie? Na razie moja wiedza w zakresie PHP jest dość mała, ale od czego są tutoriale i książki?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Ruch Radzionków
masz taki temat :
Temat: linkiKursy dla poczatkujacych

odwiedz go i naucz sie php
patrick1989
Dzięki za kursy, lecz chciałbym by ktoś odpowiedział na pytania z pierwszego postu.

Chciałbym wiedzieć z czego to wszystko poskładać, a dopiero wtedy się tego nauczyć...
Ruch Radzionków
ja używam programu microsoft exspression web. jesli chodzi o bom to musisz sobie tez zainstalowac notepade++ ktury tego nie dodaje. a tak z programow to wszystko. ja akurat koduje strony php sesja. jak do ciebie na poczatek jak nie za bardzo kojarzysz php to bedzie cieżkie
spayk
@up z ortografią nie jest za dobrze :]
a dziennik w miarę prosty ;]
sebap123
Zgodzę się, że dziennik jest dosyć prosty z wykonaniem. A co do tego z czego to wykonać. Ja bym proponował klasy (w sumie to nie wiem, czy praca inżynierska bez nich by przeszła).
Możesz zrobić np klasę student, która by odpowiadała za info dot. studenta (co tam będziesz potrzebował) i do tego np. klasę rok lub semestr, żeby mieć podział.
Sądze, że coś jeszcze na pewno trzeba dokleić, ale tak na szybko to na pewno to bym wymyślił.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.