Z góry ostrzegam ze jestem początkujący i prawdę mówiąc nie wiem czy to co zrobiłem ma wogólę prawo działać... faktem jest, że nie działa. Przeczytałem jednak wszystkie manuale i artykuły jakie tylko znalazłem w internecie i nadal nie potrafię sobie z tym poradzić.
Objaw jest taki że w bazie danych w tabeli w polu gdzie powinny zostać zapisane zmienne sesji "nic się nie pokazuje"
<?php $session_lifetime=3600; function session_open() { session_gc($session_lifetime); return true; } function session_close() { return true; } function session_read($sess_key_id) { $query=\"SELECT sess_data FROM veportal_sessions_handler WHERE sess_id='$sess_key_id'\"; return $sess_field['sess_data']; } else { $query=\"INSERT INTO veportal_sessions_handler (sess_id, sess_time, sess_data) VALUES ('$sess_key_id', NOW(), '')\"; return \"\"; } } function session_write($sess_key_id, $sess_key_data) { $query=\"UPDATE veportal_sessions_handler SET sess_data = '$sess_key_data', sess_time = NOW() WHERE sess_id='$sess_key_id'\"; return true; } function session_remove($sess_key_id) { $query=\"DELETE FROM veportal_sessions_handler WHERE sess_id='$sess_key_id'\"; return true; } function session_gc($sess_key_lifetime) { $query=\"DELETE FROM veportal_sessions_handler WHERE UNIX_TIMESTAMP(NOW()) - UNIX_TIMESTAMP(sess_time) > $sess_key_lifetime\"; return true; } session_set_save_handler(\"session_open\", \"session_close\", \"session_read\", \"session_write\", \"session_remove\", \"session_gc\"); // Zastępowanie domyślnych funkcji metodami sesji $count=1; } else $count++; ?> <a href=\"sessions_handler.php\">Click</a><br /><br />
Serdecznie proszę o konsultację i pomoc. Będę niezmiernie wdzięczny.