mam pewien problem ze skryptem służącym centrowaniu obrazków w sliderze.
Wiadomo, że JS zostaje wykonany wcześniej jak HTML więc próbowałem najpierw załadować obrazki AJAX'em a następnie wykonać skrypt JS jednak nie przyniosło to rezultatu.
Gdy odświeżam stronę (CTRL + F5), obrazki są źle wycentrowane gdyż wartość height() i width() dla obrazków jest równa "0"...
Oto skrypt JS:
$(document).ready(function() { var slideID = 0; var allSlides = 0; var startShow = 1; var maxShow = 4; slideID += 1; allSlides += 1; $(this).attr('id', slideID); if($(this).attr("id") <= maxShow) { $(this).show(); } else { $(this).hide(); } var blockWidth = $(this).width(); var blockHeight = $(this).height(); var logoWidth = $(this).children().width(); var logoHeight = $(this).children().height(); alert(logoHeight); $(this).children().css({ 'margin-top' : (blockHeight - logoHeight) / 2 + "px", 'margin-left' : (blockWidth - logoWidth) / 2 + "px", }); }); });
A oto HTML:
Dodam, że gdy odświeżam stronę (F5), obrazki są już ładnie centrowane...
Będę wdzięczny za wszelką pomoc, bo siedzę nad tym już dobre kilka godzin bez efektu...
Dodam jeszcze wcześniejszy kod AJAX:
$.ajax({ type: "POST", url : "sponsors.html", load33: function (XMLHttpRequest) { $(".sponsors .slider").html("Trwa pobieranie danych?"); }, success: function(msg) { $(".sponsors .slider").html(msg); }, error: function (XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) { $(".sponsors .slider").html('Błąd ładowania danych !'); } });
AJAX jak i JS zamieszczałem w różnych miejscach i nic...
Jeszcze raz bardzo proszę Was o pomoc.
Serdecznie pozdrawiam,
Kamil Dunaj