Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]framework 2/lub wiecej aplikacji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-gość-
Chciałbym mieć 2/lub więcej aplikacji korzystających z 1 frameworka (obojętnie czy to zend, ci, symfony). Pytanie jak coś takiego rozwiązać. Stworzyć pierw router główny który np odpala pierwszą aplikacje i następnie wczytuje router dla niej?
skowron-line
Nie bardzo kumam o co chodzi ale możliwe że to będzie to czego szukasz
Kod
framework
-public_html
--aplikacja_1
--aplikacja_2

Gość
Tak, wiem jak zaprojektować katalogi. Chodzi mi o to jak wczytać konkretną aplikacje w danym momencie? Muszę stworzyć osobny router dla FW (ten wczyta np tablicę z podstawowymi danymi dla każdej aplikacji i na podstawie np URI ją uruchomi?) a później wczytać router dla aplikacji która została wczytana?
red.orel
Źle interpretujesz pojęcie framework.
Gość
red.orel to nie jest temat o interpretacji. Nie nabijaj postów.
red.orel
Pokaż mi framework uruchamiający się bez aplikacji.
Gość
Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Temat dotyczy uruchamiania konkretnych aplikacji w danym momencie, zakładając że jest ich dużo.

Kod
/public_html
/app1
/app2
/app3

Zakładając że URI jest puste '' wczytuje app1 bo jest pierwsza, później wczytuję dla niej router i na nim operuje... Gdy URI ma np app3, wczytuję router dla app3 i na nim operuje. Tak to ma wyglądać?
gac3k
no to najpierw napisz sobie klasę która będzie interpretować z jaką aplikacją ma mieć do czynienia, a później implementujesz je w bootstrapie, czy gdzie tam definiujesz sobie routy. Uzależniając je od tej klasy.
by_ikar
Przekierowujesz cały ruch na jakiś plik. Powiedzmy masz 2 pliki, i każdy plik to inna aplikacja. Z poziomu htaccess (czy innych ustawień serwera) przekierowujesz żądanie na konkretny plik, w efekcie czego odpalasz konkretną aplikacje. Jakiś ten link być musi, nie może być tak że link jest pusty w przypadku wszystkich aplikacji, bo wtedy skąd niby serwer ma wiedzieć jaką aplikacje chcesz odpalić? W myślach raczej nie potrafi póki co nikt czytać, aczkolwiek na forum znachorzy i wróżbici coraz częściej poszukiwani..

Przekierowujesz takie żądanie, i powiedzmy masz pusty adres / który odpala główną aplikacje, i masz też adres /admin który odpala aplikacje administratora.

Wszystko w tych frameworkach rozbija się o pliki, w których startujesz frameworka, podając nazwę/ścieżkę do aplikacji którą chcesz wystartować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.