Mam problem z odebraniem zdjęcia z bazy danych myślałem że to może lokalnego serwera, ale przeniosłem do swojego prowajdera i to samo.
Problem jest w tym, że jak bym nie próbował go pobrać zdjęcia zawsze mam krzaczki

http://redelek.net/kk/download.php
upload.php
<form method="post" enctype="multipart/form-data"> <table width="350" border="0" cellpadding="1" cellspacing="1" class="box"> <tr> <td width="246"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="2000000"> <input name="userfile" type="file" id="userfile"> </td> <td width="80"><input name="upload" type="submit" class="box" id="upload" value=" Upload "></td> </tr> </table> </form> <?php { $fileName = $_FILES['userfile']['name']; $tmpName = $_FILES['userfile']['tmp_name']; $fileSize = $_FILES['userfile']['size']; $fileType = $_FILES['userfile']['type']; { } $dbhost = 'localhost'; $dbuser = 'root'; $dbpass = ''; $dbname = 'bin'; $query = "INSERT INTO upload (name, size, type, content ) ". "VALUES ('$fileName', '$fileSize', '$fileType', '$content')"; } ?>
download.php
<html> <head> <title>Download File From MySQL</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> </head> <body> <?php $dbhost = 'localhost'; $dbuser = 'root'; $dbpass = ''; $dbname = 'bin'; $query = "SELECT id, name FROM upload"; { } else { { } } ?> </body> </html> <?php { // if id is set then get the file with the id from database $dbhost = 'localhost'; $dbuser = 'root'; $dbpass = ''; $dbname = 'bin'; $id = $_GET['id']; $query = "SELECT name, type, size, content " . "FROM upload WHERE id = '$id'"; exit; } ?>
Potrzebuję dla użytkownika żeby dodał sobie małe zdjęcie , taki avatar. Kurcze i nie wiem dlaczego tak się dzieje.
Dzieki za wskazówkę
Poprawiłem skrypt na co zwrócił mi uwagę NOSPOR
Problem mam nadal, bo w firefox dostaję komunikat , że nie można wyświetlić obrazka , a w chrome otwiera się strona ale pusta ze znaczkiem że nie moż znaleść obrazka. Będę wdzięczny za pomoc i sugestie dlaczego nie może pobrać obrazka z bazy.