Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] pliki ini
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kylu31
Witam mam problem z którym nie moge się uporać a jest on taki:
mam plik .ini który ma 457 lini i mam taki problem ,że na localhoscie który mam na xampp wczytuje mi wszystkie linie jak należy a gry wgram strona na hosting (vhosted.pl) gdzie nie wczytuje mi wszystkich lini, mam pytanie czy ktoś spotkał się z takim problem i wie jak go rozwiązać ? (szukam na google itd. i nie moge znaleść więc prosze o pomoc)

mój kod wczytujący plik:
  1. $con = parse_ini_file("con.ini", true);

Dziękuje za pomoc !
wNogachSpisz
Znam pokusę korzystania z ini, wszak to standard dla plików konfiguracyjnych. Niestety pod PHP to się nie sprawdza. Po pierwsze jest wolne, po drugie rzadko się go stosuje co bezpośrednio przekłada się na słabsze testowanie, a co za tym idzie więcej bugów.

http://stackoverflow.com/questions/2120401...ile-performance

W tym zestawieniu brakuje plików zakodowanych przy użyciu JSON.
JSON jest podobno są szybszy od serialize podczas dekodowania.
irmidjusz
Pliki ini bardzo dobrze sprawdzają się dla PHP. Wygodne w użyciu i czytelne, a parsowane są błyskawicznie.
W przypadku gdyby plik ini miał tak dużą liczbą wierszy, że czas parsowania byłby kłopotliwy, to zawsze można takiego potworka skeszować.

Jedyny problem z plikami ini z jakim się dotychczas spotkałem, to był ten z parsowaniem znaku # jako znacznika komentarza.

Jakiekolwiek błędy się wyświetlają? Włącz raportowanie błędów. Upewnij się, że plik ini na pewno cały został przesłany na FTPa.
wNogachSpisz
@Irmidiusz
Przeczysz oczywistym faktom.
1. Nie jest błyskawiczne.
2. Nie sprawdza się bardzo dobrze.
kylu31
Dobra jednak zrobiłem wszystko za pomocą array smile.gif dzięki za pomoc !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.