Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Napisanie skryptu w celach edukacyjnych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lanceq
Witam serdecznie,
próbuję napisać skrypt w celach edukacyjnych, który będzie wchodził na forum, logował się po kolei z każdego konta z pliku txt, wchodził w dany temat i następnie dawał like danego posta w owym temacie.

Póki co wydłubałem coś takiego samo logowanie:

1. <?php
  2.  
  3.  
  4. $ch = curl_init();
  5. curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, 'http://otland.net/login.php?do=login');
  6. curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:10.0.2) Gecko/20100101 Firefox/10.0.2');
  7. curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
  8. curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, 'username=tescik123&password=tescik&login=submit');
  9. curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt');
  10. curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, dirname(__FILE__) . '/cookies.txt');
  11. curl_setopt($ch, CURLOPT_REFERER, 'http://otland.net/login.php?do=login');
  12. curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  13. curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
  14. curl_exec($ch);
  15.  
  16. ?>

Niestety to nie działa i zamiast logować jest blank page i error

Warning: curl_setopt(): CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when safe_mode is enabled or an open_basedir is set in /var/www/clients/client1/web11/web/lajk/index.php on line 15

Jeżeli chodzi o wyciąganie nagłówka to przy logowaniu wysyła się coś takiego:

do=login&vb_login_md5password=8dcdd9ffe2ac5ac5051324ad0ad9dafb&vb_login_md5password_utf=8dcdd9ffe2ac5ac5051324ad0ad9dafb&s=&securitytoken=guest&url=http%3A%2F%2Fotland.net%2Fforum.php&vb_login_username=tescik123&vb_login_password=

A może jest jakiś inny - lepszy sposób na napisanie takowego skryptu dzięki PHP ale nie przez cURL'a? Piszcie tongue.gif

Liczę na Waszą pomoc smile.gif
Jeszcze raz przypominam że owy skrypt chcę zrobić tylko w celach edukacyjnych i nie będę z niego korzystał.
markonix
Cytat(lanceq @ 12.08.2012, 02:55:43 ) *
Jeszcze raz przypominam że owy skrypt chcę zrobić tylko w celach edukacyjnych i nie będę z niego korzystał.

Czy częściej to przypominasz tym mniej w to wierze bo czemu akurat takie zadanie sobie postawiłeś.

Co do błędu przetłumacz go sobie albo wklej w Google i pierwszy wynik to temat na tym forum...
lanceq
Cytat(markonix @ 12.08.2012, 08:27:56 ) *
Czy częściej to przypominasz tym mniej w to wierze bo czemu akurat takie zadanie sobie postawiłeś.

To już nie moja wina, a przypominam często bo jakiś moderator może nie przeczytać jednej części postu i od razu spisać mnie na straty a takie rzeczy się już zdarzały.

Cytat(markonix @ 12.08.2012, 08:27:56 ) *
Co do błędu przetłumacz go sobie albo wklej w Google i pierwszy wynik to temat na tym forum...

Tak, patrzyłem w google i dowiedziałem się że można linijkę z follow dodać w komentarz, ale wtedy nawet z error reporting mam blank page już bez żadnego błędu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.