Witam wszystkich.
Mam nastepujacy problem, który wynika najpeniej mozej nieznajomości javascript.
Tutaj Strona testowa znajduje się przygotowywana przeze mnie strona.
Mam problem z przypisaniem do poszczególnych buttonów komend z tinyMCE, jak również z prawidłowym przedstawieniem treści wewnątrze edytora.
Poprawnie działa tylko pierwszy button, ponieważ on ma za zadanie włączać znacznik <b> i to dokładnie robi.
Teraz pokolei problemy:
1. Button dugi ma za zadanie przypisywać znacznik <u> który w moim arkuszu styli jest interpretowany jako zmiana koloru tekstu (znacznik dodaje poprawnie, ale nie widac tego w edytorze)
2. Button trzeci powinien zamieniać tag <p> na <h4> i powodować, że bedzie to wyglądało jak w moim arkuszu css (przykłądowy wygląd aktualności ponad edytorem) - nie moge go do tego zmusić.
3. Button czwarty powinien zaznaczoną treść zamieniać na listę <ul>/<li> z wykorzystaniem styli z mojego arkusza styl.css nie działa wogóle ;(
4. Button piąty powinien dzialać jak button "link" komenda raczej poprawna nie działa
6. Kwestia css - > Nie moge zmusic przeglądarki aby wyświetlała mi klasy dla pola input oraz div class="kreska_01" na podstawie mojego arkusza styli
Będę wdzieczny za pomoc choć net wertuje od tygodznie i nie moge nigdzie znaleźć przykładów w pełni personalizowanego wyglądu edytora TinyMCE w trybie WYSIWYG tak jak ja tego potrzebuję.
p.s. nagłówek z pełnym menu edycji oraz przykłądowy wygląd newsa dodałem w celu lepszej orientacji jaki powinien byc efekt końcowy.