witam koleżanki i kolegów. Mam takie pytanie, kiedy np. wrzucam stronkę www do polubienia na fb , to jako obraz tej stronki wywala mi bodaj trzeci .png jaki jest na stronie. W moim przypadku miniaturka flagi francuskiej. Niefajnie. Jak wpłynąć na ten obraz (oczywiście nie zmieniając rysunków) z góry dzięki za pomoc
nospor
7.09.2012, 08:10:01
zajrzyj do dokumentacji fb bo masz tam napisane co należy zrobić by fb do ulubionych brał zdjęcie jakie ty chcesz.
Pawel_W
7.09.2012, 08:30:51
od razu mówię że facebook cachuje miniatury dla stron także jak ją potem zmienisz i nie będzie widać efektów to spróbuj wkleić jakiś inny link np. do podstrony
kropamk
7.09.2012, 08:45:13
A czy tutaj nie chodzi o użycie odpowiednich meta property? np. <meta property="og:image" content="http://www.example.com/image.png" /> ?
a czy @nospor nie napisał właśnie, żeby szukał w dokumentacji facebooka, do której link podałeś? chyba ręka mu nie uschnie jak sam wklepie pytanie do googla, nie uczmy ludzi że dostaną wszystko od razu na tacy
punoljoe
7.09.2012, 09:26:09
dzięki za pomoc panowie. Znalazłem co potrzeba i kolega Paweł ma rację z tym 'cachuje'. tak właśnie się dzieje. pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.